Izvor:
16.05.2019 u 12:53
0

MILIĆEVIĆ: Za kompromis je neophodno da prištinska strana povuče takse na srpsku robu!

Šef poslaničke grupe Socijalističke partije Srbije (SPS) u Skupštini Srbije Ðorđe Milićević izjavio je da je nezamislivo, beskrupulozno i licemerno što takozvano Kosovo želi Srbiju da proglasi genocidnom.

"Potpuno je jasno da genocid nije počinjen i da je povod za bombradovanje Srbije bila lažna optužba. To je bio vrhunac pritiska koji je vršen na Srbiju tokom devedesetih godina" rekao je Milićević u Skupštini povodom predloga u kosovskoj skupštini rezolucije o genocidu koji je Srbija navodno počinila na Kosovu.

On je dodao da nijedna presuda Haškog tribunala za ratne zločine na prostoru bivše Jugoslavije nije konstatovala da je tamo počinjen genocid.

"Krvnici žele da sude, a teroristi OVK koji su proterali Srbe žele da Srbiju proglase genocidnom. To je nezamislivo" rekao je Milićević.

On je ocenio da su prištinske vlasti "izgubile kompas" i da ih više ne razumeju ni oni "čije su čedo", navodeći da će Priština ubrzo preći i njihove "crvene linije".

Prema njegovim rečima, prištinske vlasti sve to rade iz straha od političkog kraha i od specijalnog suda za zločine OVK.

"Mnogo puta smo ponovili da po pitanju Kosova i Metohije pred Srbijom nije nimalo lak period. Možda je za neke stranke ovo nepovratan proces, možda je za neke aktere jednostrano priznanje prihvatljivo, ali što se tiče zvaničnog stava, on je jasan – mi ne priznajemo nezavisnost Kosova" – poručio je Milićević.

Kako je rekao, državni vrh pokazuje spremnost da pruži odgovore na sva teška pitanja i da pokrene dijalog s' Prištinom sa mrtve tačke, i to na miran i konstruktivan način, jer je to način da se dođe do rešenja.

"Razgovaramo, ne sukobljavamo se, da bismo imali budućnost" istakao je šef poslanika socijalista.

Za kompromis je, međutim, neophodno da prvo prištinska strana povuče takse na srpsku robu, a ako to ne učini, Srbija, dodaje, svakako nastavlja sa svojim diplomatskim aktivnostima da zemlje koje su to učinile povuku priznanje tzv. države Kosovo.

"Na kraju će se svesti na to da će samo Albanija priznati nezavisnost Kosova" rekao je Milićević.

On je zaključio da se ne sme "zabijati glava u pesak" i da se dopusti da vreme prolazi, jer će pitanje KiM postajati sve teže.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter