Izvor:
17.05.2019 u 05:59
0

ODALOVIĆ: Rezolucija o genocidu ne doprinosi budućim odnosima!

Predsednik Komisije za nestale na Kosovu i Metohije Veljko Odalović ocenio je sinoć da je usvajanje rezolucije o navodnom "genocidu Srbije na Kosovu" besmisleno i da takvi potezi Prištine ne doprinose pomirenju, dijalogu i budućim odnosima.

– Odluka Prištine da usvoji rezoluciju je loša, ali ne za nas, već za one koji su je doneli, jer šalju poruku koje nema utemeljenje – rekao je Odalović za dodao da će svako ko pročita definciju reči genocid shvatiti da nije Srbija nešto učinila, već da je srpski narod žrtva.

On je poručio da s takvim porukama nema budućnosti, i dodao da je vrlo neprijatno iznanađen incijativnom predsednika kosovske skupštine Kadrija Veseljija.

– Nadam se da će se pojaviti novije i i zdravije snage koje će uz podršku onih koji su decenijama odlučivali o sudbini srpskog i albanskog naroda dozvati pameti one koji šalju takve poruke – rekao je Odalović.

Prema njegovim rečima, sve te najave i odluke prištinskog parlamenta služe da bi se izbalansirali unutrašnji politički odnosi.

Takve odluke su besmislene i ne rešavaju ništa, ne donose i ne doprinose pomirenju, dijalogu i budućim odnosima – kazao je Odalović.

On je izrazio žaljenje što u Prištini ne postoje zreli političari koji će pomoći da se ide u susret novim odnosima i otvaranju zajedničkih tema.

Dodao je da kada bi pričao kakvi su zločini počinjeni nad Srbima, koliko ih je proterano, šta su sve posledice progona Srba i srpske države sa KiM, onda bi trebalo da "okrenemo temu i pitamo one druge da li su svesni odgovornosti za ono što su radili".

Odalović je istakao da bi bilo dobro da Specijano tužilaštvo za zločine OVK u Hagu što pre procesuira osumnjičene i na taj način Albancima, koji su taoci onih koji šalju takve provokativne i teške poruke, objasne šta se stvarno dogodilo.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter