ALEKSANDAR VUČIĆ IZJAVIO: Apsolutno sam spreman da govorim o KiM u parlamentu!

 

Apsolutno sam spreman da o Kosovu i Metohiji govorim u Skupštini Srbije, ako za to postoji poslovnička mogućnost, i to odmah, izjavio je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić

On je rekao da je u potpunosti spreman i da podnese izveštaj parlamentu i da napravi analizu onogo što je urađeno. 

- Apsolutno sam spreman, ako postoji poslovnička mogućnost, u bilo kom trentuku, naročito danas kada mi je jasno u kom smeru stvari idu i kada ne teku nikakvi razgovori i pregovori - rekao je Vučić. 

Ne bi mu to, navodi, bio prvi put da govori o tome u parlamentu i dodaje da je svojevremneo kao predsendik Vlade najčešće od svih drugih odgovarao na pitanja u Skupštini. 

- To bi za mene predstavljalo ne samo važnu obavezu, već bi bilo vrlo dobro da se odgovori na različita pitanja i spekulacije, da ljudi zaista imaju priliku da čuju šta je prava istina. Jedva čekam - rekao je Vučić. 

Upitan kada bi to moglo da se dogodi ako postoji poslovnička mogućnost, Vučić je odgovorio: "Odmah, u narednih nekoliko dana". 

Na pitanje da li je ideja o razgraničenju definitivno umrla ili postoji mogućnost da ona bude reanimirana, rekao je da se više ni o čemu ne razgovara, a kamoli o nečemu racionalnom.

- Ono iracionalno je pobedlilo na svim stranama, i u svetu i kod Albanaca i kod nas ovde u Beogradu. Sad ćemo morati da se davimo i gušimo svi zajedno u sopstvenim mukama i problemima u godinama koje su pred nama, izmišljajući kako je zamrznuti konflikt dobro rešenje. Albanci ne žele zamrznuti konflikt, oni hoće da ga reše jednom zauvek - navodi Vučić. 

- Kada imate različite želje i namere, onda su u problemu oni koji bi hteli da sačuvaju status kvo -  ocenio je predsednik Srbije. 

Naveo je i da su svi želeli da dočekaju trenutak u kojem će moći da kažu da je svako rešenje koje se donese loše, i dodao da je uvek lako biti nezadoljan i uvek lako onoga koji gura kamen uz brdo pokositi ili grunuti niz brdo. 

- Samo su čekali nešto da kažu, eto, ''ti završi taj prljavi posao, a onda ćemo mi da se dočepamo vlasti - rekao je Vučić i dodao da za razliku od drugih, njemu nije do vlasti zbog vlasti i bogatstva nego da iza njega ostanu dobri rezultati i dobra politika za budućnost. 

Kada bi rešenje o razgraničenju za KiM došlo na referendum, Srbi bi bili protiv, a on bi, kaže, i dalje bio za tu ideju. 

- Bio sam spreman da rizikujem mnogo toga, ali je to nemoguće u uslovima u kojima apsotno niko ne želi da stane uz vlast - rekao je Vučić i naglasio da poštuje i da je za njega najvažnija volja naroda. 

 

 

Izvor:Tanjug
Foto: :Twitter/BOKiNFO

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost

HappyTV

Sreda
04:30  Rano jutro
06:45  Dobro jutro Srbijo
11:30  Parovi - Jutarnja kafica
11:55  Vesti
12:05  Parovi - Jutarnja kafica
12:55  Vesti
13:05  Parovi - Jutarnja kafica
13:55  Vesti
14:05  Serija: Kazna
15:15  Posle ručka
17:30  Telemaster
18:10  Serija: Kazna
19:00  Upoznajte Parove
21:00  Parovi - Nominacije
02:30  Parovi - Noćobdije
04:30  Rano jutro