Izvor:
21.05.2019 u 14:52
0

KUBOROVIĆ I BRAMERC SE SASTALI: Postoje pozitivni pomaci u regionalnoj saradnji Srbije i BIH, ali da ona i dalje izostaje sa Hrvatskom!

Ministarka pravde Nela Kuburović razgovarala je danas sa tužiocem Mehanizma za međunarodne krivične tribunale Seržom Bramercom, koji je u redovnoj poseti Srbiji u vezi sa šestomesečnim izveštajem o radu tog Mehanizma.

Tokom sastaka su se saglasili Bramerc i Kuburović saglasili da postoje pozitivni pomaci u regionalnoj saradnji saradnji Srbije i Bosne i Hercegovine, ali da ona i dalje izostaje sa Hrvatskom.

Bramerc je tom prilikom pozdravio održavanje trodnevnog regionalnog sastanka tužilaca za ratne zločine, koji se posle više godina održava u Beogradu i ponovo istakao značaj saradnje između država, kada je u pitanju efikasno procesuiranje ratnih zločina, saopšteno je iz Kuburovićkinog kabineta.

Govoreći o radu srpskog Tužilaštva za ratne zločine, Bramerc je ukazao da je i dalje nedovoljan broj novih optužnica u procesuiranju ratnih zlocina.

Ministarka je istakla da je u toku revizija Akcionog plana za Poglavlje 23, te da će u njega biti dodate sve one aktivnosti koje su definisane Nacionalnom stragetijom za procesuiranje ratnih zločina, čime će se dati veći značaj i obaveza ispunjavanju mera iz te strategije.

Bramerc je pozitivno ocenio održanu obuku za zamenike javnih tužilaca za ratne zločine, koju je sprovela Pravosudna akademija uz podršku Kancelarije tužioca Mehanizma, a u cilju jačanja kapaciteta Tužilaštva za ratne zločine u Srbiji.

U toku sastanka, Kuburović i Bramerc razgovarali i o budućoj saradnji Srbije sa Kancelarijom tužioca, kao i o narednom šestomesečnom izveštaju o radu Mehanizma za međunarodne krivične tribunale, navodi se u saopštenju.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter