Izvor:
22.05.2019 u 08:46
0

NOVE PROVOKACIJE TAČIJA: „Ja sam za korekciju, ne za razmenu!“

Najavljujući koncept za sastanak sa srpskom delegacijom u Parizu 1. jula, kosovski predsednik Hašim Tači još jednom je gurnuo prst u oko Beogradu.

Kako je najavio, on će na razgovorima čiji će domaćin biti predsednik Francuske Emanuel Makron izneti podršku ideji da se Preševo, Bujanovac i Medveđa pridruže "teritoriji Republike Kosovo". To bi, smatra on, bilo "ispravljanje istorijske nepravde"

"Vidim da je neophodno korigovati granicu bez uticaja na ijedan centimetar teritorije 'Republike Kosovo'. Ja sam za korekciju, ne za razmenu i predstaviću tu ideju i u Parizu" kazao je Tači.

Ovakav pristup kosovske strane teško da će doprineti izvlačenju dijaloga iz ćorsokaka, a što je osnovni cilj najavljenog sastanka u francuskoj prestonici, dogovorenog tokom skupa u Berlinu 29. aprila, koji se završio bez konkretnih rezultata, i navode da je raegujući na Tačijev plan, ministar odbrane Aleksandar Vulin izjavio za taj list da su Srbiju sa KiM 1999. godine gurali strateškim bombarderima i "tomahavk" raketama, a ne snagom razbijenih terorista.

O pripremama Prištine za samit u Parizu, Tači je u utorak razgovarao sa premijerom Albanije Edijem Ramom, dok su večeri pre toga predsednik te zemlje Ilir Meta i premijer privremenih prištinskih institucija Ramuš Haradinaj večerali u luci Drač gde su, kako su saopštili, razgovarali i o odnosima Beograda i Prištine i o "graničnom pitanju Srbije i Kosova".

Izvor: B92
Foto: Twitter/HashimThaciRKS

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter