Izvor:
07.06.2019 u 08:29
0

ZORANA MIHAJLOVIĆ: Istakla važnost izgradnje metroa U Beogradu! (FOTO)

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović održala je danas konstitutivnu sednicu radne grupe za realizaciju projekta izgradnje beogradskog metroa, na kojoj su definisani ciljevi rada i razmatrani planski i pravni okvir za realizaciju projekta.

Na sednici su prisustvovali i ministar finansija Siniša Mali i pomoćnik gradonačelnika Beograda Andreja Mladenović.

Mihajlovićeva je istakla da je izgradnja beogradskog metroa važna ne samo za grad, već i celu zemlju, te da je radna grupa tu da pruži podršku praćenju izgradnje metroa, kao i da odredi i prati dinamiku realizacije.

Na sednici je dogovoreno i da se na sledećem sastanku, koji će se održati naredne nedelje, predstavi studija opravdanosti sa generalnim projektom koju je izradila francuska kompanija „Ežis“.

Potpredsednica Vlade Srbije potpisala je sa kineskom kompanijom “Pauer Čajna” Memorandum o saradnji u vezi sa realizacijom projekta “Beogradski metro” u okviru Drugog samita „Pojas i put“ koji je održan u aprilu ove godine u Kini.

Konstitutivnoj sednici Radne grupe za praćenje realizacije projekta „Izgradnja beogradskog metroa“ prisustvovali su i predstavnici gradske uprave, Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture i ”Infrastruktura železnice Srbije”, u svojstvu članova Radne grupe, navodi se u saopštenju Ministarstva.

Izvor:Tanjug
Foto:Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter