Izvor:
08.06.2019 u 14:12
0

KARIĆ UPUTIO PISMO DISU: Borimo se za dolazak Folksvagena u Srbiju!

Predsednik Pokreta Snaga Srbije (PSS) BK Group Bogoljub Karić uputio je pismo predsedavajućem borda menadžmenta nemačkog Folksvagena (VW) i predsedavajućem borda brenda VW putnički automobili Herbertu Disu, u kojem ga je, pozivajući se na lično poznanstvo, zamolio da taj automobilski gigant investira u Srbiji.

Karić je u saopštenju dostavljenom medijima naveo da se za dolazak Folksvagena bori i predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koji je, kaže, nedavno naglasio da će se boriti do kraja da se gradnja fabrike jedne od tehnološki najnaprednijih kompanija na svetu realizuje baš kod nas, jer smo najbolji u konkurenciji Rumunije, Bugarske, Turske i Severne Makedonije.

Dolazak nemačkog automobilskog giganta Folksvagen u Srbiju osigurao bi stabilnu budućnost našoj zemlji, naveo je Karić i dodao da je vrednost projekta 1,4 milijarde evra, a da bi novo postrojenje zaposlilo 5.000 radnika.

To bi uvezalo srpske kooperante i trasiralo put za nova ulaganja stranih kompanija u Srbiji, naveo je Karić, koji je poziv nemačkom gigantu poslao kao podršku nastojanjima predsednika Vučića, 3. aprila.

U pismu Disu, Karić je naveo da mu se obraća kao profesionalcu izuzetnog formata čiji rad prati, sa inicijativom i molbom da poslovnom odlukom pokrene novi uspešni razvojni proces u Jugoistočnoj Evropi i Srbiji.

Podsetio je Disa da je porodica Karić pre gotovo pola veka počela privatni porodični biznis u starom i istorijskom mestu Peć na Kosovu i Metohiji, a da su malu kompaniju odmah na početku nazvali "Braća Karić" (BK).

– U proteklih pet decenija, radeći na svim svetskim kontinentima, uspeli smo da izuzetnom posvećenošću u zajedničkom radu i velikom požrtvovanošću, dostignemo svetsku priznatost kao članica 100 najuspešnijih kompanija i poslovnih grupacija na World Finance – naveo je Karić.

Dodao je i da su na poziv predsednika nekadašnjeg SSSR-a Mihaila Gorbačova osnovali prvu privatnu kompaniju u Moskvi, kao i da su u partnerstvu sa Univerzitetom Lomonosov otvorili prvi privatni fakultet za menadžment, osnovali prvu privatnu banku, osiguravajuće društvo.

Na osnovu toga preduzetničkog modela, započela je i čuvena sovjetska ''perestrojka'', a zatim smo sve to isto po prvi put krajem osamdesetih godina uradili i u Srbiji – istakao je Karić.

S' obzirom da je poznata činjenica da svetski gigant Folksvagen uskoro donosi odluku o strateškoj investiciji i izgradnji svoje fabrike u regionu Jugoistočne Evrope, Karić je, kao kolega, Disu uputio ličnu inicijativu i podršku, da taj značajni poslovni poduhvat realizuje u Srbiji.

– Tradicionalna vekovna privredna saradnja SR Nemačke i SFR Jugoslavije i Srbije, koja je sredinom prošlog veka utvrđena istorijskim zajedničkim odlukama dva velika svetska lidera Vilija Branta i Josipa Broza Tita, garant je prirodne povezanosti naše dve zemlje i naših poslovnih interesa – naveo je Karić.

Dodao je da je potvrda za to i činjenica da danas u Nemačkoj živi i radi milion Srba, prepoznatih kao posebno cenjeni uspešni radnici i stručnjaci.

Naveo je i da Srbija danas predstavlja najatraktivniju investicionu tačku na karti Jugoistočne Evrope, zahvaljujući svojoj strateškoj poziciji i veličini, školovanim i sposobnim mladim ljudskim resursima, uz trajnu nacionalnu ambiciju da saradnjom sa svetski priznatim investitorima koji su ovde već dugo prisutni, dokaže svoju sposobnost i spremnost za liderstvo u regionu.

– Istovremeno, stabilno političko vođstvo Srbije od strane našeg predsednika Aleksandra Vučića, dokazanog i sposobnog stratega razvoja moderne Srbije, predstavlja dodatnu garanciju koju je prepoznalo već više stotina nemačkih kompanija investirajući u našoj zemlji u poslednjih desetak godina – naveo je Karić u pismu upućenom Disu.

Kao najnoviji primer, Karić je naveo i otvaranje velike moderne fabrike nemačkog giganta u avio industriji MTU kod Beograda,

Kako je naveo, iz svih navedenih činjenica i razloga, zamolio je Disa da prepozna veliki potencijal Srbije i njenih privrednih i poslovnih performansi, kao i trajnu podršku koju Folsvagen može dobiti od svih građana Srbije, njenih vlasnika privatnog kapitala, predsednika Srbije i Vlade Republike Srbije.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter