Izvor:
08.06.2019 u 17:15
0

PRIŠTINA: Čotrić osudio nameru Prištine da sruši hram Hrista Spasa!

Zvaničnik Srpskog pokreta obnove (SPO) i narodni poslanik Aleksandar Čotrić najoštrije je danas osudio nameru prištinskih vlasti da sruše nezavršeni pravoslavni hram Hrista Spasa u centru Prištine jer, navodno, ne poseduje potrebne dokumente za legalizaciju, kao i nameru da se na njegovom mestu podigne takozvani muzej genocida nad Albancima.

Iz Prištine su 1999. godine prognani svi Srbi, njih četrdeset hiljada, a na teritoriji Kosova i Metohije srušeno je i oštećeno više od 150 pravoslavnih crkava i manastira, a više od dve stotine hiljada naših sunarodnika je proterano iz svojih domova. Zato nije reč o tobožnjoj legalizaciji pravoslavnog hrama u Prištini, već o legalizaciji prakse etničkog čišćenja, diskriminacije i uništavanja srpskih spomenika kulture i pravoslavnih verskih objekata – istakao je Čotrić u saopštenju za javnost.

On je podsetio da u proteklih dvadeset godina hram, zbog onemogućavanja kosovskih vlasti, nije završen, niti je zaštićen, nego je korišćen kao skladište, deponija, mesto okupljanja beskućnika i za snimanje neprimerenih muzičkih spotova.

Čotrić, koji je i šef delegacije Skupštine Srbije u Interparlamentarnoj skupštini pravoslavlja, pozvao je Kfor, Unmik i predstavnike međunarodne zajednice na Kosovu i Metohiji da zaštite hram Hrista Spasa.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter