Izvor:
09.06.2019 u 07:00
0

MARIN LE PEN: „Pokret kojem predsedavam oduvek se protivio nezavisnosti Kosova!“

Radikalno se protivimo podršci EU iredentizmu, koji ima za cilj da oslabi nacije tako što će ih rasturiti, izjavila je, govoreći o kosovskom problemu, Marin le Pen, predsednica stranke Nacionalno okupljanje, koja je na nedavnim izborima za Evropski parlament osvojila najviše glasova u Francuskoj.

Pokret kojem predsedavam oduvek se protivio nezavisnosti Kosova vodeći računa o tome da se ispoštuje Rezolucija 1244 SB UN – rekla je Le Pen.

Na pitanje da li misli da Srbija treba da uđe u EU i da li je 2025. godina realan datum, Le Penova je podsetila da se njena stranka bori protiv političkog sistema koji predstavlja EU i da je zbog toga protiv principa proširenja.

Ne verujem da Srbija ima interes da se integriše u ovaj sistem. Politika ucena i pretnji protiv Mađarske, zbog toga što s pravom odbija da bude podložna migrantskim kvotama i učestaloj politici uplitanja Evropske komisije u politički život država članica, signali su upozorenja koji ne treba da se zanemaruju – smatra ona.

Govoreći o odnosima Francuske i Srbije, ona je istakla da su u pitanju veoma stari odnosi prijateljstva, koje, kako je rekla, vreme nije promenilo.

Ovi odnosi, naravno, moraju da budu očuvani i obogaćeni ojačanim partnerstvom u okviru bilateralnih veza – rekla je Le Penova.

Izvor: Srbija danas
Foto: youtube/printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter