Izvor:
09.06.2019 u 08:03
0

GORAN VESIĆ: Možda ćemo obe linije metroa graditi istovremeno!

Gradnja metroa počeće u Železniku, prve dve linije ukrstiće se na Savskom trgu i u Mirijevu, trasa ka Novom Beogradu ići će kroz tunel ispod Save, kaže Vesić.

Prvu vožnju mogli bismo da očekujemo 2025. godine.

Ako sve bude kako treba, mi ćemo do kraja 2020. početi da gradimo metro i to ćemo možda početi obe linije metroa istovremeno – rekao je zamenik gradonačelnika Goran Vesić u Surčinu gde je otvorio manifestaciju "Bojčinsko kulturno leto".

Kako je rekao, to je rezime studije koju je završila francuska firma "Ežis",

Dodao je da će se istovremeno sa metroom raditi na širenju BG voza što je, dodao je, važno i za građane Surčina jer će linija BG voza koja sada ide do Batajnice kod Zemuna skreteti prema Surčinu.

Ta linija će obuhvatiti i centar Surčina, i nacionalni stadion koji će biti izgrađen, kao i aerodrom Surčin tako da ćete imati direktnu vezu sa gradom – dodao je Vesić.

Izvor: B92
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter