Izvor:
09.06.2019 u 09:02
0

IVICA DAČIĆ SUTRA NA SAVETU BEZBEDNOSTI UJEDINJENIH NACIJA: Razmatranje pitanja KiM i rad UNMIK-a glavne teme za Srbiju!

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić predstavljaće sutra Srbiju na sednici Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija u Njujorku, na kojoj će biti razmatran Izveštaj generalnog sekretara Ujedinjenih nacija o radu UNMIK-a za period od 16. januara do 15. maja ove godine.

Ministar Dačić će u izlaganju ukazati na potrebu kontinuiranog razmatranja pitanja KiM na Savetu bezbednosti UN i neophodnost da UNMIK ostane angažovan na doslednom sprovođenju zadatih ciljeva, u nesmanjenom obimu i sa neizmenjenim mandatom, posebno imajući u vidu porast tenzija i nestabilnu bezbednosnu situaciju u Pokrajini, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova Srbije.

Poslednji upad kosovskih specijalnih jedinica na sever KiM, uključujući i hapšenje i napad na osoblje Misije UN, biće tema u fokusu zasedanja, a ministar Dačić će se, pored toga, osvrnuti i na niz provokativnih akcija Prištine, kojima se pored nepoštovanja dogovorenog iz Briselskog dijaloga, najdrastičnije krši Rezolucija SB UN 1244, navedeno je u saopštenju.

Izvor: Tanjug
Foto: Twitter/Jelena Viku

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter