Izvor:
12.06.2019 u 10:19
0

NEMAČKI AMBASADOR: Proizvodni pogon „ZF“ u Pančevu dokaz je odlične ekonomske saradnje Nemačke i Srbije!

Ambasador Nemačke u Srbiji Tomas Šib istakao je danas da je proizvodni pogon „ZF“u Pančevu dokaz odlične ekonomske saradnje Nemačke i Srbije i ocenio da je Srbija ostvarila impresvne makroekonomske rezultate, koji će biti još bolji sprovođenjem daljih reformi.

Šib je, na otvaranju fabrike „ZF“, kojem je prisustvovao predsednik Srbije Aleksandar Vučić, kazao da se vidi sve više u Srbiji kompleksnih projekata nemačkih kompanija, kao što je ovaj u Pančevu.

Ti projekti, prema njegovim rečima, donose znanje i tehnologiju, i doprinose promociji snažnog i konkurentnog privatnog sektora.

Šib je istakao da je snažan privatni sektor ključan kako za jačanje ekonomije Srbije, tako za podizanje njene spremnosti za ulazak u EU.

Rekao je da je impresioniran kako je brzo sproveden izazovi projekat „ZF“ u Pančevu.

Kada sam srednom decembra posetio radove već sam bio impresioniran, a sada je završen posao i otvaramo ovo veliko postrojenje -kazao je Šib.

On je istakao da je ponosan na pozitivni trend saradnje, podsećajući da je Nemačka već dugo vreme prvi partner Srbije, da je uložila već dve miliajrde evra, i otvorila oko 58.000 radnih mesta.

Srbija je ostvarila impresivne makroekonomske rezultate, a uveren sam da će, kada sprovede dalje reforeme, privreda dalje snažno rasti. Za to je potrebna, između ostalog, transparentnost, predvidivost biznis sektora. Nivo nezavisnsoti pravosuđa, efikasnost u borbi protiv korupcije su ključni za privatne investicije, a tako i za ekonomski razvoj zemlje – objasnio je Šib.

„ZF“ je, prema njegovim rečima, projekat koji pokazuje šta je moguće u poslovnim odnosima dve zemlje.

Naglasio je da će Nemačka nastaviti da ulazaže napore u dalje intenziviranje odnosa dve zemlje i da će podržati Srbiju na putu ka EU.

Izvor: Tanjug
Foto: instagram/printscreen (buducnostsrbijeav)

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter