ŠPANIJA PROTIV ČLANSTVA KOSOVA U INTERPOLU...Zahvalnost na kontinuiranoj podršci Španije našoj zemlji! (FOTO)

 

 

 

Državni sekretar u MUP-u Biljana Popović Ivković sastala se danas u Madridu sa generalnom direktorkom za međunarodne odnose MUP-a Španije Elenom Garson Otamendi i zahvalila na principijelnom stavu te zemlje o nepriznavanju kosovske nezavisnosti, kao i na podršci glasanjem protiv članstva tzv.Kosova u Interpolu.

Popović Ivković je na sastanku u Madridu zahvalila i na kontinuiranoj podršci Španije našoj zemlji, saopštio je MUP Srbije.

Ona je sa Otamendi razgovarala o unapređenju saradnje policija dve zemlje u oblasti borbe protiv organizovanog kriminala. 

Generalna direktorka MUP-a Španije Otamendi istakla je da ta država poštuje teritorijalni suverenitet Srbije i da će i u narednom periodu nastaviti da pruža podršku argumentaciji Srbije protiv članstva tzv. Kosova u Interpolu.

Na sastanku je bilo reči i o borbi protiv organizovanog kriminala, a Popović Ivković i Otamendi složile su se da je saradnja dva ministarstva na visokom nivou i da je u prethodnom periodu rezultirala nizom zajedničkih uspešnih akcija. 

Popović Ivković je istakla odličnu saradnju srpske i španske policije na strateškom i operativnom nivou, posebno u oblasti borbe protiv trgovine narkoticima i najavila uskoro formiranje zajedničkih istražnih timova. 

Ona je, takođe, ukazala da je Španija primer dobre prakse u borbi protiv rodno zasnovanog nasilja i da su iskustva policijskih službenika te zemlje u ovoj oblasti dragocena za MUP Srbije, koje je intenziviralo rad na unapređenju rezultata u ovoj oblasti. 

Otamendi je ukazala da je saradnja policija dve zemlje odlična i izrazila uverenje da će ona u narednom periodu biti dodatno unapređena. 

Popović Ivković i Otamendi razgovarale su i o sveukupnoj saradnji Srbije i Španije, a Popović Ivković je istakla da će nedavno uvedena direktna avionska linija Beograd-Madrid učvrstiti i produbiti prijateljske odnose dve zemlje, ali i dati doprinos unapređenju privredne i ekonomske saradnje. 

Tokom posete Španiji, Biljana Popović Ivković se sastala i sa generalnom direktorkom Generalne direkcije za rodno zasnovano nasilje grada Madrida Marijom Naredo.

 

Izvor:Tanjug
Foto:Arhiva

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost

HappyTV

Utorak
04:30 Rano jutro
06:45 Dobro jutro Srbijo
11:10 TOP SHOP
11:30 Parovi - Jutarnja kafica
11:55 Vesti
12:00 Parovi - Jutarnja kafica
12:55 Vesti
13:05 Parovi - Jutarnja kafica
13:50 Dnevnik
14:10 Parovi - Jutarnja kafica
14:30 Serija: Suze moje sestre
15.20 Posle ručka
16:00 Vesti
16:10 Posle ručka - nastavak
17:30 Telemaster
18:10 Kviz: Naslovna strana
18:30 Glamur
19:00 Upoznajte parove
21:00 Provodadžija
22:00 Parovi - Parograf
02:30 Parovi - Live