Izvor:
13.06.2019 u 11:45
0

VUČIĆ: Pokušaću Trampovim ljudima da ukažem na stanje na KiM!

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je danas da će u narednih 10 dana pokušati da razgovara sa nekim od najbližih saradnika predsednika Donalda Trampa, da ukaže na "nasleđe" vašingtonskih demokrata" na KiM i da zatraži podršku za kompromisno rešenje.

Ponovo ću uputiti poziv u pisanom obliku predsedniku Donaldu Trampu. Pokušaću da razgovaram sa njegovim najbližim saradnicima o situaciji na Kosovu i Metohiji i tražim podršku za kompromisno rešenje – rekaoje Vučić novinarima.

Vučić je rekao da je jasno da SAD, ali i Nemačka i druge zemlje Kvinte, stoje iza Kosova, što predstavlja ključni problem za nas, mada, kako je primetio, s vremena na vreme volimo da se odvojimo od stvarnosti i zamišljamo da oni to ne čine.

Pokušaće, kaže, da u razgovoru s višim američkim funkcionerima ukaže kakvo nasleđe je ostavila bivša, demokratska administracija u Vašingtonu, šta su radili Bil Klinton i Medlin Olbrajt.

On je tako odgovorio na pitanje da prokomentariše jučerašnji događaj u Prištini, ali i izjavu zamenika pomoćnika državnog sekretara SAD Metjua Palmera da je Vašington uvek na strani Kosova.

Podsetio je da je i sam na to ukazivao često u prošlosti, ali i da smo u proteklom periodu imali više povučenih priznanja nego što je bilo novih priznanja tzv. Kosova.

Jedna mala Srbija kada je snažna, čvrsta, kada ima ugled može da postiže ograničene, ali određene rezultate. Za razliku od Srbije koja je bila srušena i zgažena i koja je sa samo tri saopštenja reagovala protiv jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova – ukazao je Vučić.

On je naglasio da ostaje da se borimo i da će to država činiti i dalje, te da ostaje da se vidi da li će biti sastanka u Parizu i koja će biti njegova agenda.

Što se proslave u Prištini tiče, rekao je da nije bilo mnogo ljudi, zbog potpuno fragmentisane političke scene, na kojoj postoji više partija sa podrškom od oko 18 odsto.

Teško je u takvoj situaciji raditi. Hašim Tači je dovodio svoje ljude, a Haradinajevi nisu hteli da učestvuju, i uz to je postojao tihi, a ne javni bojkot Mustafe. Sve je to za unutrašnju upotrebu uz zahvalnost SAD i priču da su verni saveznici Amerike. Neka Amerikanci sami procenjuju da li je to tako – podvukao je predsednik.

On je istakao da Srbija mora da bude verna sebi, svom narodu, da poštuje svoje prijatelje i da nema neprijatelje, a da sa onima koji su nam bili neprijatelji imamo uravnotežene i bolje odnose.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter