Izvor:
17.06.2019 u 18:36
0

BRNABIĆ: EU pre svega mirovni projekat, i to uspešan!

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić istakla je večeras u Londonu da na EU gleda pre svega kao na uspešan mirovni projekat, kao i na projekat koji donosi veće tržište i saradnju i istakla da je Srbija nesumljivo na evropskom putu.

Brnabić je, nakon izlaganja u Londonskoj školi biznisa na temu „Pobeđivanje u četvrtoj industrijskoj revoluciji“, upitana koji je stav Srbije po pitanju EU, jer Velika Britanija istupa iz nje, konstatovala da idemo u suprotnim smerovima.

Ona je istakla da je njoj kao nekome ko dolazi sa Balkana, koji je prošao kroz veoma teška vremena, EU pre svega mirovni projekat, i to veoma uspešan.

– Najduže vreme nije bilo ratova u Evropi i to zahvaljujući EU – ocenila je Brnabić.

Ona je ukazala i da je Unija mnogo konkurentnija, nego zemlje pojedinačno i podvukla da je Srbija nesumnjivo na evropskom putu.

– EU nudi veće trzište, saradnju. Saradnja bi možda mogla biti bolja, jer Unija pada iza Kine i SAD u ekonomiji. Problem je u tome što se na probleme gleda kao na evropske, a na uspehe kao na nešto lokalno – objasnila je ona.

Podsetila je da EU nudi zajedničke vizije, razmenu ljudi i ideja, zajedničke istraživačke fondove, koji mogu biti mnogo veći nego u jednoj samoj drzavi.

EU će, prema njenom uverenju, iz aktuelne krize izaći sigurno snažnija.

Upitana o kineskim investicijama u Srbiji Brnabić je istakla da je Kina snažan partner, koji ne dovodi u pitanje evropski put naše zemlje.

– Često smo kritikovani zbog kineskih investicija, ali kada se pogleda gde Kina sve investira, 90 odsto kineskih investicija je otišlo u zapadne evropske zemlje. Sve u šta je investirano kod nas postaće jednog dana svakako evropsko – podvukla je ona.

Happytv.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter