Izvor:
19.06.2019 u 10:42
0

CANAKOPULOS: Poreske stope se snižavaju sa politikom koju sprovodi SIRIZA! (FOTO)

Državni ministar i kandidat iz vladajuće stranke u Grčkoj SIRIZA Dimitris Canakopulos rekao je u okviru izborne kampanje koja je u jeku, da je njihova vlada vratila osećaj normalnosti u toj zemlji, dok će ekonomski program Nove demokratije vratiti ekonomiju onome što je bilo 2009. i 2014. godine.

Canakopulos je naglasio da se poreske stope snižavaju sa politikom koju sprovodi SIRIZA, a po prvi put doprinosi za osiguranje odgovaraju realnim prihodima, što je prema njegovima rečima, dovelo da 80 odsto slobodnih radnika „frilensera“ regulišu svoje doprinose za osiguranje.

-Sada smo u poziciji da vodimo ciljanu politiku poreskih olakšica za vlasnike malih i srednjih preduzeća. Već je odlučno da se postepeno smanji PDV i porez na dohodak, kao i da se smanji porez na imovinu-objasnio je Canakopulos.

Što se tiče penzija, on je rekao da upravljanje sistemom osiguranja za SIRIZA znači da „ljudi koji su radili samo 15-20 godina sada mogu da se kvalifikuju i za penziju“.

Kako je istakao Canakopulos, lider opozicione Nove demokratije Kirijakos Micotakis govori o sedmodnevnoj radnoj nedelji i odbacuje kolektivne ugovore u radu nazivajući ih „levom opsesijom“.

U Grčkoj su raspisani prevremeni parlamentarni izbori na zahtev premijera Aleksisa Ciprasa nakon što je njegova stranka SIRIZA dobila na izborima za Evropski parlament skoro deset odsto manje glasova u odnosu na opozicionu Novi demokratiju.

Za lidera opozicione Nove demokratije, Kirijakosa Micotakisa, čija stranke je ostvarila ubedljivu pobedu na evropskim izborima, prevremeni parlamentarni izbori predstavljaju poslednji korak u procesu promene političkih tokova u toj zemlji.

Grčki predsednik Prokopis Pavlopulos zakazao je prevremene parlamentarne izbore za 7. jula.

Izvor:Tanjug
Foto:YouTube/Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter