Izvor:
19.06.2019 u 16:26
0

BRNABIĆ: Dijalog će se ukinuti kada Priština ukine takse!

Da li će biti sastanka u Parizu 1. jula još nije poznato jer bi on, posle onog berlinskog, trebalo da rezultira nastavkom dijaloga Beograda i Prištine, ali toga ne može biti dok Priština ne pristane da ukine takse, rekla je premijerka Ana Brnabić.

I to nije nešto što kaže samo Beograd, to kažu svi međunarodni partneri- od SAD, preko članica EU do ljudi koji su inicirali sastanke u Berlinu i Parizu – rekla je Brnabić novinarima u Parizu posle sastanka sa francuskim kolegom Eduarom Filipom.

Kako je rekla, svi uniformno pozivaju Prištinu da ukine takse kako bi se nastavio dijalog.

Ukoliko Priština apsolutno ne želi da ukine takse onda ne vidim razlog za održavanje tog sastanka – rekla je premijerka.

Srbija je, međutim, uvek spremna, bez obzira na to, da sedne sa ljudima kao što su kancelarka Merkel i predsednik Makron i ljudima iz našeg regiona i razgovaramo o problemima koji postoje i da ih rešavamo, dodala je ona.

Ali dijalog Beograda i Prištine će se nastaviti kad Priština ukine takse – zaključila je Brnabić.

Izvor: Tanjug
Foto:

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter