Izvor:
20.06.2019 u 11:58
0

ALEKSANDAR VUČIĆ U RAZGOVORU SA FLORIJANOM HANOM: Izraženo zadovoljstvo što su odnosi dveju zemalja napredovali do najvišeg nivoa!

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić istakao je danas u razgovoru sa poslanikom i portparolom poslaničke grupe CDU/CSU u nemačkom Bundestagu Florijan Hanom da je Srbija, dosledno vodeći svoju regionalnu politiku mira i saradnje, postala pouzdan partner Nemačkoj na Zapadnom Balkanu.

Vučić je naglasio posvećenost Beograda da, kroz dijalog s Prištinom, uz posredovanje Evropske unije, postigne kompromisno, obostrano prihvatljivo rešenje, i time obezbedi stabilnost u regionu, saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsednika.

Predsednik Vučić je, međutim, ponovio da je za prevazilaženje zastoja u dijalogu neophodno da Priština ukine takse na proizvode iz centralne Srbije.

U razgovoru je izraženo zadovoljstvo što su odnosi dveju zemalja, zahvaljujući redovnom i otvorenom političkom dijalogu, u poslednjih nekoliko godina napredovali do najvišeg nivoa u zajedničkoj istoriji.

Dvojica sagovornika su izrazili i očekivanje da ekonomska saradnja Srbije i Nemačke nastavi uzlaznom putanjom, posebno priliv investicija, i da još velikih kompanija iz Nemačke iskoriste dobro poslovno okruženje i otvore svoje pogone u Srbiji, navodi se u saopštenju.

Izvor: Tanjug
Foto: instagram/printscreen (buducnostsrbijeav)

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter