Izvor:
20.06.2019 u 12:49
0

ZORANA MIHAJLOVIĆ: Aerodrom „Morava“ biće otvoren na Vidovdan!

Aerodrom "Morava" u Lađevcima kod Kraljeva biće otvoren za civilni saobaćaj na Vidovdan, 28. juna, najavila je danas ministrka građevinarstva i saobaraćaja Zorana Mihajlović.

Aerodrom ''Morava'' biće otvoren 28. juna kao civilno-vojni aerodrom. Proširivaćemo ga narednih godina i verujem da ćemo graditi još jednu pistu – rekla je ministarka novinarima tokom obilaska radova na gradnji autoputa od Obrenovca do Uba.

Istakla je da je mnogo važna pozicija tog aerodorma pošto uskoro počinje gradnja i Moravskog koridora, odnosno autoputa Pojate – Preljina, koji će prolaziti pored tog aerodroma.

Ovaj aerodrom može da bude fantastičan i najmoderniji u ovom delu jugoistočne Evrope, i to pre svega za kargo saobraćaj. Zato ćemo raditi novu pistu koja može da izdrži sve te stvari – navela je Mihajlovićeva.

Dodala je da se trenutno razgovara s mnogima koji hoće da lete sa tog aerodroma, koji žele da se bave putničkim i teretnim saobraćajem.

Pored aerodroma ''Nikola Tesle'' i aerodroma u Nišu, očekujemo da u narednih nekoliko godina ovaj deo Srbije ima svoj aerodrom – rekla je još ministarka.

Ona podsetila da će se pored aerodroma nalaziti i autoput i pruga i ocenila da ne postoji ništa bolje u ovom delu Srbije kada je reč o logistici.

Izvor: Tanjug
Foto: youtube/printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter