Izvor:
22.06.2019 u 08:54
0

TRANSPARENTNOST IZ TRSTENIKA: Milan Marović izabran za novog predsednika Poverenika za informacije od javnog značaja!

Savet za monitoring, ljudska prava i borbu protiv korupcije – Transparentnost iz Trstenika pozdravio je danas predlog da Milan Marinović, predsednik Prekršajnog suda u Beogradu, bude izabran za novog Poverenika za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti, ocenivši da je dobro što je predložen profesionalac, a ne političar.

– Odlična je vest da je jedan sudija, a ne političar, predložen za funkciju novog Poverenika za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti. Sudija Milan Marinović, predsednik Prekršajnog suda u Beogradu, od početka svog radnog veka 1994. godine do danas, stalno je na sudijskoj funkciji i na nepristrasan i profesionalan način i danas vodi jedan od najvećih prekršajnih sudova u državi – naveo je generalni sekretar Tranparentnosti Mario Spasić.

On je u saopštenju za javnost naveo da je, za razliku od prethodnog Poverenika (Rodoljuba Šabića) koji je pre toga obavljao više političkih funkcija, "pravo osveženje što je predloženo da važna dužnost Poverenika za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti pripadne profesionalnom sudiji koji je u čitavoj karijeri pokazivao nepristrasnost, stručnost, apolitičnost i dostojnost".

Spasić je pozvao Narodnu skupštinu da izabere sudiju Milana Marinovića na dužnost Poverenika i "na taj način odblokira politikom okovan rad Stručne službe ove važne institucije".

Izvor:Tanjug
Foto: Twitter/ Outlook Money

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter