Izvor:
23.06.2019 u 07:36
0

LJIMAJ: Kosovo je već sutra spremno za dijalog bez uslovljavanja! (FOTO)

Kosovski vicepremijer i kopredsedavajući pregovaračkog tima Prištine za dijalog sa Beogradom, Fatmir Ljimaj, optužio je Srbiju da opstruiše dijalog time što uslovljava njegov nastavak ukidanjem taksi na srpsku robu.

Ljimaj je izneo tvrdnju da je -Kosovo spremno da započne dijalog sa Srbijom, koji je prekinut nakon odluke zvaničnika u Prištini da se proizvodima koji dolaze iz Srbije uvodi taksa od 100 odsto ali da je -skeptičan da će doći do konačnog sporazuma koji podrazumeva obostrano priznavanje.

Ljimaj tvrdi da je uslovljavanje dijaloga ukidanjem taksi "neozbiljno".

-Kosovo je već sutra spremno za dijalog bez uslovljavanja. On je u obostranom interesu naših zemalja i u interesu regiona. Ali, ja sam skeptičan zbog toga što vidim neozbiljnost kod srpske strane, koja se, čini mi se vraća duhu prošlosti-kaže Ljimaj.

Zvaničnici EU i SAD već mesecima pozivaju Prištinu da ukine takse uvedene u novembru prošle godine, a predsednik Srbije Aleksandar Vučić u više navrata je poručivao da je srpska strana spremna za nastavak dijaloga čim prištinske vlasti ukinu takse.

Izvor:Tanjug
Foto:Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter