Izvor:
24.06.2019 u 10:45
0

IVICA DAČIĆ: Srbija je protiv zaoštravanje odnosa sa Crnom Gorom!

Srbija je apsolutno protiv zaoštravanja odosa sa Crnom Gorom, kao i zaoštravanja odnosa između srpskog i crnogorskog naroda, izjavio je danas ministar spoljnih poslova Ivica Dačić i izrazio očekivanje da će Crna Gora poštovati prava srpskog naroda koji živi na njenoj teritoriji.

Dačić, upitan kakvo mišljenje Venecijanske komisije očekuje po pitanju predloga zakona o slobodi veroispovesti u Crnoj Gori, rekao je da ne zna kakvo će mišljenje biti i da se nada da će ono biti takvo da spreči moguće probleme.

Imajući u vidu da tu nije reč o nekim uvezenim Srbima, nego o Srbima koji žive vekovima u Crnoj Gori i kojih po popisu ima više od 30 odsto, očekujemo da država Crna Gora ima u vidu tu činjenicu i prava srpskog naroda koji tamo živi – rekao je Dačić na zajedničkoj konferenciji za novinare sa norveškom ministarkom spoljnih poslova Inom Eriksen Sorajde.

Dodao je da Srbija očekuje i da se izbegavaju stvari koje mogu da izazovu velike sukobe.

Zato se i nadamo da će i mišljenje Venecijanske komisije biti takvo da spreči moguće probleme povodom tog zakona – rekao je Dačić.

Izvor: Tanjug
Foto: Twitter/Jelena Viku

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter