VUČIĆ U KOTEŽU: "Dobićete brzo kanalizaciju, mene držite za reč!"

 

Predsednik Aleksandar Vučić posetio je danas i građane Koteža koji su pretrpeli najveću štetu zbog nevremena i ponovio da će brzo, posle decenija mučenja, dobiti kanalizaciju, i poručio da je došao da kaže da im to lično garantuje.

Kazao je da će radovi početi krajem februara ili početkom marta i da će sva četiri naselja na levoj obali Dunava dobiti kanalizaciju - Borča, Ovča, Krnjača i Kotež.

Predsednik je, takođe, poručio da će država nadoknaditi štetu ugroženim građanima i da će narednih dana kod svih doći popisne komisije, iako država nema obavezu to da radi, pošto nije odgovorna za to što je neko betonirao i zatrpavao kanale smećem ili nije osigurao kuću.

U roku od tri dana biće izvučena voda i biće popisana sva šteta, dodao je Vučić i naglasio da je država sada u boljoj situaciji i može da pomogne svom narodu.

- U kanalizaciju će na levoj obali Dunava biti uloženo 80 miliona evra i dobićete kanalizaciju u najkraćem roku, to vam lično garantujem i ja sam odgovoran za to. Mene držite za reč za to - poručio je Vučić građanima Koteža.

Vučić je kazao da mu je žao što toliki broj građana sreće u baš u toj prilici, ali da mu je i drago što je sa njim i kada je teško.

- Ovde nema kanalizacije i decenijama su dolazili da je obećavaju pred izbore. Ali, vidiim da naši ljudi nisu uradili posao i sa vama razgovarali. Molim ljude da razgovaraju sa narodom, ako nešto čujem od 10 građana znači da problem postoji. Ne mogu da stignem na svako mesto u Srbiji i zato će oni koji su na vlasti morati da slušaju narod i razgovaraju sa narodom.

Svestan je, dodaje, da je građanima u tom delu grada zadesila muka zbog decenija javašluka, nemara i bacanje svega u odvodne kanale.

Vučić dodaje da je i ranije dolazio u Kotež i govorio da neće niko da ima prednost u centru grada u odnosu na njih i ističe da će u uređivanje Trga Republike biti uloženo osam miliona evra, a u izgradnju kanalizacije 80 miliona evra.

Kada su mu pojedini građani rekli da nisu mogli da osiguraju kuće jer nisu legalizovane, Vučić je rekao da je svestan tog problema, kao i da će najveći broj nelegalnih objekata biti legalizovan.

- Da li sam kriv što su neki drugi dobili kanalizaciju? A, recite mi onda da li ću da budem kriv i kada vi dobijete kanalizaciju, a neki drugi u prigradskim naseljima ne? - zapitao je Vučić.

Kotež je jedno od naselja na levoj obali Dunava gde je tokom nevremena u nedelju palo 100 litara kiše po metru kvadratnom.

 

 

 

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost

HappyTV

Četvrtak
04:30  Rano jutro  
06.45  Dobro jutro Srbijo  
11:30  Parovi - Jutarnja kafica  
11:55  Vesti  
12:05  Parovi - Jutarnjakafica  
12:55  Vesti  
13:05  Parovi - Jutarnja kafica  
13:55  Vesti  
14:05  Serija: Kazna  
15:15  Posle ručka  
17:30  Telemaster  
18:10  Serija: Kazna  
19:00  Upoznajte Parove  
22:00  Parovi žurka  
02:30  Parovi - Noćobdije  
04:30  Rano jutro