A. ŠEŠELJ: Evropa da prestane sa antiruskom histerijom!

Zamenik predsednika Srpske radikalne stranke (SRS) Aleksandar Šešelj poručio je danas na zasedanju Parlamentarne skupštine Saveta Evrope da Evropa mora da prestane sa rusofobijom i antiruskom histerijom.

Na sednici prvog dana letnjeg zasedanja, koja je trajala do ranih jutarnjih sati, Parlamentarna skupština Saveta Evrope donela je rezoluciju kojom su Rusiji priznata sva prava i vraćeno joj pravo glasa, prethodno odbacivši više od 220 ukrajinskih i britanskih amandmana, saopšteno je iz Srpske radikalne stranke.

U svom obraćanju članovima Parlamentarne skupštine, Aleksandar Šešelj je naveo da je cilj Saveta Evrope pre svega zaštita demokratije i vladavine prava, ali da se, kako je naveo, u poslednjih pet godina u njemu donose nedemokratske odluke.

- Kako drugačije objasniti oduzimanje prava glasa državi članici. Već pet godina u Savetu Evrope ne postoji drugo mišljenje - rekao je Šešelj i dodao da je već pet godina Krim je jedna od najvažnijih tema u Savetu Evrope, iako to pitanje nije u njegovoj nadležnosti. 

Šešelj je ocenio da iz primera Krima može mnogo da se nauči. 

- Možemo da se uverimo šta je demokratija, šta je referendum, i kako referendum izgleda kada ljudi glasaju slobodno. Građani Krima su doneli odluku, jer nisu hteli da budu spaljeni kao njihovi sunarodnici u Odesi. Odmah zatim su se vratili u otadžbinu. Evropa mora da prestane s rusofobijom i antiruskom histerijom. Neprijatelj Evrope i sveta je fašizam, a Rusija nas je već jednom spasila od fašizma - zaključio je Šešelj.

 

 

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

 

 

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost

HappyTV

Sreda
04:30  Rano jutro
06:45  Dobro jutro Srbijo
11:30  Provodadžija
11:55  Vesti
12:05  Provodadžija
12:55  Vesti
13:05  Novajlije reality
13:55  Vesti
14:10  Serija: Suze moje sestre (R)
15:15  Posle ručka
17:30  Telemaster
18:10  Serija: Suze moje sestre
19:00  Čađava mehana
21:00  Provodadžija
22:00  Sudbine
23:00  Novajlije reality