11°C

Beograd

A. ŠEŠELJ: Evropa da prestane sa antiruskom histerijom!

Zamenik predsednika Srpske radikalne stranke (SRS) Aleksandar Šešelj poručio je danas na zasedanju Parlamentarne skupštine Saveta Evrope da Evropa mora da prestane sa rusofobijom i antiruskom histerijom.

Na sednici prvog dana letnjeg zasedanja, koja je trajala do ranih jutarnjih sati, Parlamentarna skupština Saveta Evrope donela je rezoluciju kojom su Rusiji priznata sva prava i vraćeno joj pravo glasa, prethodno odbacivši više od 220 ukrajinskih i britanskih amandmana, saopšteno je iz Srpske radikalne stranke.

U svom obraćanju članovima Parlamentarne skupštine, Aleksandar Šešelj je naveo da je cilj Saveta Evrope pre svega zaštita demokratije i vladavine prava, ali da se, kako je naveo, u poslednjih pet godina u njemu donose nedemokratske odluke.

- Kako drugačije objasniti oduzimanje prava glasa državi članici. Već pet godina u Savetu Evrope ne postoji drugo mišljenje - rekao je Šešelj i dodao da je već pet godina Krim je jedna od najvažnijih tema u Savetu Evrope, iako to pitanje nije u njegovoj nadležnosti.

Šešelj je ocenio da iz primera Krima može mnogo da se nauči.

- Možemo da se uverimo šta je demokratija, šta je referendum, i kako referendum izgleda kada ljudi glasaju slobodno. Građani Krima su doneli odluku, jer nisu hteli da budu spaljeni kao njihovi sunarodnici u Odesi. Odmah zatim su se vratili u otadžbinu. Evropa mora da prestane s rusofobijom i antiruskom histerijom. Neprijatelj Evrope i sveta je fašizam, a Rusija nas je već jednom spasila od fašizma - zaključio je Šešelj.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar