Izvor:
26.06.2019 u 14:25
0

STEFANOVIĆ: Branićemo suverenitet Srbije ali i integritet Interpola! (FOTO)

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je da su apsolutno netačne tvrdnje prištinskih zvaničnika da su se skoro svi učesnici rasprave na sednici Izvršnog komiteta Interpola založili da se zahtev tzv. Kosova razmatra na Generalnoj skupštini i da predstavljaju pritisak na članove Izvršnog komiteta i to u trenutku dok sednica još traje.

Stefanović je pojasnio da je reč o sastanku na kome se ne donosi konačna odluka o dnevnom redu predstojeće Generalne skupštine Interpola koja će biti održana u Čileu, već samo se članovi Izvršnog komiteta upoznaju sa zahtevom.

Konačni dnevni red, kao i odluka da li će se aplikacija takozvanog Kosova uopšte naći na sednici Generalne skupštine, biće poznati tek dva dana pre zasedanja, tačnije u oktobru, istakao je Stefanović.

-Uprkos ovakvim nedopustivim pritiscima na članove Izvršnog komiteta, nastavićemo snažno da se borimo da zaštitimo međunarodno pravo i naše nacionalne interese. Branićemo suverenitet Srbije, ali i integritet Interpola-podvukao je ministar.

Stefanović je istakao da poraz u Dubaiju prištinskim zvaničnicima očigledno nije bio dovoljan signal da pritisci ne mogu da budu jači od međunarodnog prava i pravila Interpola.

-Nastavljamo pravnu borbu, koju nikada nismo ni prekinuli. Sve članice Interpola ćemo još jednom upoznati zašto je politizacija ove organizacije loša po njen budući rad, ali i po celokupnu bezbednost u svetu- naveo je on.

Stefanović je rekao da će Srbija ponovo podsetiti sve članice Interpola da je, u skladu Rezolucijom SB UN 1244, Kosovo i Metohija teritorija Srbije i kao takva ne može biti deo Interpola.

-Takođe, upoznaćemo sve sa ''Korelovom rezolucijom'', koju je usvojila Generalna skupština Interpola na zasedanju u Pekingu 2017. godine, a koja propisuje da samo države koje su članice ili posmatrači u UN mogu postati članice Interpola, što takozvano Kosovo svakako nije-rekao je Stefanović.

Izvor:Tanjug
Foto:Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter