Izvor:
26.06.2019 u 17:20
0

PREDSEDNIK VUČIĆ: Nećemo da dozvolimo da naš narod umire gladan! (FOTO)

Prošlo je osam meseci od uvođenja taksi Priština na robu iz centralne Srbije , a posledice za građane su sve teže.

Oko 400 pacijenata bolnice u Kosovskoj Mitrovici moglo bi da bude ugroženo jer su zalihe hrane pri kraju.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će država uraditi sve što može da obezbedi snadbevanje građana na severu Kosova i da pomogne tom narodu koliko je u mogućnosti ali nije želeo da iznosi detalje.

-Radićemo ono što možemo, a šta je to neću da vam govorim. Nećemo dozvoliti da naš narod umire gladan, iako bi to mnogi želeli. I ne samo u Prištini i u jednom delu sveta, nego i ovde u centralnoj Srbiji-rekao je Vučić.

Vučić se osvrnuo na izjavu kosovskog premijera Ramuša Haradinaja da Priština ne dozvoljava uvoz robe i zbog toga što se plaši da bi Beograd uz hranu poslao oružje i drogu.

-Eto šta vam je podsvest. To je neverovatno. Ja da sam sto godina mislio o tome, ne bi mi to palo na pamet a njemu odmah palo. Nestašica je ozbiljan problem i bavićemo se time. Gledaćemo da pomognemo narodu koliko je moguće. A ako me pitate da li očekujem nešto od medjunarodne zajednice – ne očekujem ništa. Na zapadu smo uvek mi više krivi jer nismo priznali nezavisnost i sve drugo je posledica te činjenice. Moramo da gledamo kako da pomognemo Srbima i to ćemo da učinimo- rekao je predsednik Srbije.

Premijer Kosova situaciju vidi kao sprečavanje "svih prekograničnih nezakonitih aktivnosti" na severu Kosova.

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Djurić smatra da je posredi scenario Prištine da se Srbi sa KiM proteraju tihom, ali agresivnom metodom.

Vlada Srbije sada pokušava da dopremi robu iz centralne Srbije na severe Kosova, kaze premijerka Srbije Ana Brnabić.

Izvor:B92
Foto:Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter