6°C

Beograd

IVKOVIĆ: Prijem takozvanog Kosova u Interpol imao bi nesagledive posledice po ovu profesionalnu policijsku organizaciju i njene članice...(FOTO)

Državni sekretar Ministarstva unutrašnjih poslova Biljana Popović Ivković razgovarala je danas sa ambasadorom Svete Stolice u Beogradu, Nuncijem Lučanom Surijanijem o argumentima Republike Srbije protiv ponovnog razmatranja zahteva takozvanog Kosova za prijem u članstvo u Interpol.

Popović Ivković je zahvalila Svetoj Stolici na poštovanju suvereniteta i teritorijalnog integriteta Republike Srbije.

Kako je saopštilo Ministarstvo unutrašnjih poslova, Popović Ivković je istakla da ponovnim zahtevom za članstvo u Interpolu, imajući u vidu prošlogodišnju odluku Generalne skupštine da to odbije, Priština pokazuje nepoštovanje prema ovoj međunarodnoj policijskoj organizaciji i da iznova pokušava da je politizuje.

-Prijem takozvanog Kosova u Interpol imao bi nesagledive posledice po ovu profesionalnu policijsku organizaciju i njene članice- naglasila je Popović Ivković.

Nuncije Surijani istakao je da je Sveta Stolica na strani međunarodnog prava, da u potpunosti razume poziciju Republike Srbije, dodavši da dijalog dve strane mora da postoji.

Izvor:Tanjug
Foto:Arhiva

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar