1°C

Beograd

VULIN: Srbija je značajno ojačala svoju vojsku kupovinom PVO sistema "Mistral" od Francuske!

Srbija je značajno ojačala svoju vojsku kupovinom PVO sistema "Mistral" od Francuske, rekao je Tanjugu ministar odbrane Aleksandar Vulin i istakao da politika predsednika Srbije o vojnoj neutralnosti daje rezultate jer, kaže, naša vojska može da nabavlja opremu i sa istoka i sa zapada što nije slučaj sa mnogim zemljama u svetu.

U prisustvu francuskog predsednika Emanuela Makrona i predsednika Srbije Aleksandra Vučića, juče je potpisano pet sporazuma sa Francuzima, iz nadležnosti Ministarstva odbrane i oblasti namenske industrije.

"Za nas je od velikog značaja da možemo i na ovaj način da pokažemo da politika predsednika Vučića o vojnoj neutralnosti daje rezultate jer mi možemo da se opremamo i sa istoka i sa zapada što mnoge druge zemlje jednostavno ne mogu da urade", rekao je Vulin.

Nakon što je država obnovila ratno vazduhoplovstvo, kaže Vulin, sada se počelo sa obnavljanjem i PVO odbrane što, kako je primetio, nije rađeno decenijama unazad.

"Kupovinom protiv-vazduhoplovnog sistema Mistral mi smo značajno ojačali našu vojsku, omogućili našim jedinicama da aktivno štiti sebe, da štiti naše nebo i pokazali smo da proces obnove neće ni jednog trenutka stati", rekao je Vulin.

Vojska Srbije je postala, ističe ministar, snažnija i modernija.

"Građani Srbije mogu da budu još sigurniji da će naša nezavisnost i naša sloboda biti sačuvani", rekao je Vulin.

Izvor: Tanjug
Foto: Twiter/Glas Balkana

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar