9°C

Beograd

Javni poziv za gradnju zgrade železničke stanice "Beograd Centar"!(FOTO)

Republička direkcija za imovinu objavila je javni poziv za gradnju zgrade železničke stanice "Beograd Centar", kao i parkinga i pratećih komercijalnih sadržaja.

Država će uložiti zemljište i omogućiti gradnju na već izgrađenim objektima i parcelama u vlasništvu Srbije, a potencijalni partneri mogu dati svoje idejno rešenje i za zgradu železničke stanice sa parking mestima neophodnim za nesmetano i funkcionisanje zgrade železničke stanice u skladu sa urbanističkim parametrima i statičkim ograničenjima.

Nadležna tela i organi će proceniti da li je moguće i potrebno, po tom idejnom rešenju menjati postojeći Urbanistički projekat.

Cilj Republike Srbije je da se izgradi predmetni kompleks, kako bi se dobila funkcionalna celina u gradskom jezgru, ističe se u javnom pozivu.

Ponuda se može dostaviti na pisarnicu Direkcije, Kralja Milana br. 16, Beograd, i to do 30. avgusta do 15.30 casova.

Otvaranje prispelih ponuda izvršiće se komisijski, a nepotpune i neblagovremene ponude neće biti razmatrane.

Uslov za izbor najpovoljnijeg ponuđača je pozitivno ocenjena studija opravdanosti iz člana 114. Zakona o planiranju i izgradnji.

Kriterijum za izbor najpovoljnijeg ponudioca je visina ponuđenih ulaganja i vreme završetka radova.

Obaveza potencijalnog partnera je da prvo pristupi izgradnji objekata javne namene ili da izgradnji objekata javne namene pristupi istovremeno sa izgradnjom drugih planiranih sadržaja.

Izvor:Tanjug
Foto:Arhiva

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar