9°C

Beograd

ZORANA MIHAJLOVIĆ: Putevi Srbije će biti investitori na najvećim infrastrukturnim projektima koje država pokreće!

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović razgovarla je danas, u okviru posete Pirotskom okrugu i Jugoistočnoj Srbiji, s direktorom Puteva Srbije Zoranom Drobnjakom i njegovim saradnicima na temu novih investicija i projekata koje će ovo preduzeće voditi.

Mihajlovićeva je istakla da su Putevi Srbije do sada najviše radili održavanje puteva, a da će od ove godine biti investitori na najvećim infrastrukturnim projektima koje država pokreće.

- Za većinu projekata čiju realizaciju započinjemo ove godine investitor ćete biti upravo vi. Govorimo o najvećim infrastrukturnim projektima - Moravskom koridoru, auto-putevima od Prel?ine do Požege, ali i o Sremska Rača-Kuzmin, Ruma-Šabac i Šabac-Loznica. Radi se o 307 km novih auto-puteva u vrednosti od 2,4 milijarde evra. Pitanje vaših kapaciteta i spremnosti da realizujete ove i druge projekte od krucijalnog je značaja za novi investicioni ciklus i tu smo da radimo zajedno i da vam pomognemo- navela je Mihajlovićeva.

Drobnjak rekao je da Putevi Srbije trenutno vode projekte izgradnje Obilaznice oko Beograda, deonice Koridora 11 Surčin-Obrenovac i most na Ostružnici, te da se spremaju za novi investicioni ciklus.

- Putevi Srbije imaju mnogo posla, od rehabilitacije preko održavanja puteva do upravljanja investicijama. Pripremamo se i za nove projekte, pre svega nastavak izgradnje auto-puta ka Crnoj Gori od Preljine do Požege i izgradnju Moravskog koridora- rekao je Drobnjak.

Na sastanku je bilo reči i o trenutnim projektima koje ovo javno preduzeće realizuje, kao i o dinamici realizacije budžeta. navodi se u saopštenju iz kabineta ministarke.

Izvor: Tanjug
Foto: Twitter/Energy Observer

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar