2°C

Beograd

ZORANA MIHAJLOVIĆ: Sastanak sa predstavnicima železničkih preduzeća!

Potpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović razgovarala je u Beloj Palanci sa direktorima železničkih preduzeća o statusu trenutnih projekata koji se realizuju, i planovima za naredni period.

Mihajlovićeva je u sredu istakla da država mnogo ulaže u železnički saobraćaj, kako bi građani dobili železnicu kakvu zaslužuju i dodala da je neophodno da se dodatno obezbede pružni prelazi, kao i rad sa mladim mašinovođama kako bi najefikasnije odgovorili zadatku.

- Vlada Srbije ulaže u železnički saobraćaj, jer želimo da građani dobiju železnicu kakvu zaslužuju. Tome u prilog govori i činjenica da realizujemo jedan od najvećih i najzahtevnijih projekata u ovom delu Evrope - brzu prugu od Beograda do Budimpešte, kao i da ćemo zaključno sa ovom godinom rekonstruisati oko 700 km regionalnih pruga - rekla je ministarka.

Na sastanku je istaknuto da radovi na rekonstrukciji brze pruge od Beograda do Budimpešte teku po utvrđenoj dinamici, na deonicama od Beograda do Stare Pazove i od Stare Pazove do Novog Sada, dok je za sledeću godinu planiran početak radova na trećoj deonici Novi Sad-Subotica.

Bilo je reči i o projektima rekonstrukcije regionalnih pruga, pre svega pruge Niš-Dimitrovgrad, ali i Požarevac-Majdanpek, Senta-Subotica, Markovac-Resavica i drugih.

Direktor Srbija voza Jugoslav Jović rekao je da je zabeleženo povećanje broja putnika na pruzi Beograd-Valjevo za 46 odsto, a na pruzi Šabac-Loznica 16 odsto više putnika.

Izvršni direktor Infrastruktura železnice Srbije Milan Maksimović rekao je da je u planu ovog preduzeća i rekonstrukcija staničnih objekata i izgradnja i obezbeđenje putnih prelaza.

Sastanku su prisustvovali direktori železničkih preduzeća Srbija kargo, Srbija voz i Železnice Srbije a.d., kao i direktor Direkcije za železnicu.


Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar