9°C

Beograd

VULIN: Nezgode poput one na helikopteru "gazela" ne mogu da se predvide!

Nezgode poput one koja se dogodila helikopteru "gazela" ne mogu da se predvide, a najvažnije je da su piloti zdravi, rekao je ministar odbrane Aleksandar Vulin.

Vulin je rekao da je do nezgode helikoptera "gazela" došlo prilikom redovne vežbovne aktivnosti i ističe da je letelica bila ispravna.

- Najvažnije je da su piloti zdravi. To se dešava. Eto, pre nekoliko dana su se sudarila dva Bundesverova aviona, F-35 je više puta pao- navodi ministar odbrane.

Dodaje da nezgoda koja se desila "gazeli" ne može da se predupredi.

- Helikopter je bio ispravan. Najmanje pet potpisa morate da imate da bi se jedan vazduhoplov stavio u let. Na nama je da uvek avioni budu ispravni, piloti spremni za let, a ovakve stvari se dešavaju i dešavaće se- napominje Vulin.

Kada je reč o PVO sistemu "mistral", ministar odbrane naveo je da je to najmoderniji sistem bliske zaštite.

Prema njegovim rečima, naše jedinice a i cela Srbija biće sigurnije:

- Do kraja godine ćemo imati novih helikoptera više nego ikad. Održavamo i svaki od ovih koji su u letnom stanju. Puno se ulaže u vojsku, u kvalitet tehnike.

Vojska se, kako je rekao, naoružava da Srbiji niko ne preti.

Kada je Srbija snažna i obučena, niko neće da je dira. Sve što radimo radimo da bismo sačuvali mir, ističe ministar odbrane.

Ministar odbrane rekao je i da kosovskog premijera Ramuša Haradinaja nervira to što je svakome jasno da je kosovska nezavisnost nije gotova stvar.

- Kada vam zemlja snage kao što je Francuske dopusti da kupite najmodernije oružje, onda znači da ima poverenje u vas. Takve sisteme ne možete da nađete kod terorista, u Islamskoj državi. A Islamska država je nešto najbliže onome što radi Priština. Priština i Beograd, to vam je kao da poredite Islamsku državu i Evropsku uniju- smatra Vulin.

Komentarišući izjavu predsednice Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović koja se protivi odluci Ustavnog suda o povratku ćirilice u Vukovar, ministar odbrane je rekao da bi "bio srećan kada bi prestala ta neoustaška politika".

- Ko god je hteo da ukine ćirilicu, hteo je da ukine i Srbe. Valjda će Evropa sad reagovati i da kaže da je to sramota- rekao je Vulin.

Izvor: Tanjug
Foto: YouTube Printscreen/RTV PULS

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar