ĐURIĆ: Srbija neće dozvoliti masovno nasilje nad Srbima na KiM!

 Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Ðurić upozorio je danas privremene prištinske institucije da njihovo ćutanje i nereagovanje na nasilje nad Srbima može da ima ogromne posledice, a međunarodnoj zajednici poručio da već odavno ne vrše svoj posao za koji su plaćeni i zbog čega su poslati na KiM.

Ðurić je to rekao novinarima u Beogradu upitan da prokomentariše još jedno u nizu zastrašivanje Srba, što se desilo juče sa Srbinom u Gnjilanu koji je pretučen.

- To kako se prema Srbima na KiM odnose prištinske institucije je sramota, a ovo nasilje je i sprovođeno direktno od predstavnika prištinskih institucija - rekao je Ðurić. 

Kako je rekao direktor vladine Kancelarije, ne može se samo zastrašivanjem nazvati to što je jedan sedamdesetogodišnji čovek pred svojom suprugom izvučen iz automobila - i to član jedne od retkih srpskih porodica u Gnjilanu - i prebijen. 

Podsetio je i da je dan pre toga uhapšen na Jarinju drugi Srbin, koji je takođe sa svojom suprugom, bio da poseti svoje ognjište u blizini Gračanice.

- Cela ta kampanja koja se vodi ima za cilj da Srbe dodatno zastraši, ima za cilj da pred domaćom albanskom javnošću na KiM napravi neku vrstu lažnog balansa u kojem će se vršiti dodatni pritisak na Srbe na terenu i posledica jedne šovinističke euforije na koju je prethodnih dana upozoravao i predsednik Aleksandar Vučić - rekao je Ðurić.

Smatra da je mudar savet koji je predsednik Vučić dao srpskim predstavnicima na KiM - da ni na koji način ne ulaze u unutrašnjo - političke sukobe Albanaca.

- Mi se bavimo svojim narodom, želimo da pomognemo svom narodu što više, u okviru toga se i sprovodi plan predsednika Vučića koji u ovom trenutku znači realizaciju 149 različitih projekata podrške narodu na KiM - kazao je Ðurić.

Kao važnu poruku srpskom narodu na Kosmetu, Ðurić je istakao to da je ceo srpski narod i država Srbija uz njih i da bilo kakvo masovno ugrožavanje bezbednosti Srba na KiM neće biti tolerisano.

 

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost

HappyTV

Ponedeljak
04:30  Rano jutro
06:45  Dobro jutro Srbijo
11:30  Kviz: Naslovna strana
11:55  Vesti
12:05  Provodadžija
12:55  Vesti
13:05  Provodadžija
13:55  Vesti
14:05  Serija: Suze moje sestre (R)
15:15  Posle ručka
17:30  Telemaster
18:10  Serija: Suze moje sestre
19:00 Čađava mehana
19:55  Bingo
20:30  Čađava mehana
21:00  Ćirilica 
23:20  Novajlije - Live
02:30  Posle ručka