11°C

Beograd

ŽUSTRA RASPRAVA DAČIĆA SA NEKADAŠNJIM SAVETNIKOM: Kada Albanci glasaju za KLINTONOVE, to nije mešanje?

Šef srpske diplomatije Ivica Dačić odbacio je kritike savetnika nekadašnjeg američkog potpredsednika Džozefa Bajdena Majkla Karpentera, koji je sinoć optužio Dačića da planira da se meša u unutrašnju politiku Amerike.

- A kad Jevreji glasaju za Trampa, to nije mešanje? Ili kad Albanci glasaju za Klintonove ili Engela? Ne govorim ja o Srbiji kao državi, govorim o državljanima SAD našeg porekla. U Americi tako stvari funkcionišu. U engleskoj izbornoj jedinici, Albanci mu uvek donose pobedu - kazao je Dačić

Karpenter, koji je kandidat Demokratske stranke za predsedničku nominaciju, ocenio je ranije da je najava šefa srpske diplomatije Ivice Dačića da će organizovati srpsku dijasporu u SAD kako bi na izborima podržala Donalda Trampa znak da želi da se meša u američku unutrašnju politiku.

- Srpski ministar spoljnih poslova planira da se meša u američku unutrašnju politiku tako što će okupiti srpske Amerikance da podrže Trampa 2020 - naveo je Karpenter na svom nalogu na Tviteru i podelio Dačićevu izjavu.

​Karpenter je dodao i da lično misli da Dačić čini veliku grešku, a kad je reč o američkoj podršci evropskom putu Srbije, ona, prema rečima Karpentera, treba da ostane rezultat dogovora dveju najvećih partija u SAD.

Dačić je u utorak izjavio da će organizovati Srbe koji žive u SAD da na predsedničkim izborima u toj zemlji formalizuju podršku Trampu.

- Ako to uradimo pametno, ako objedinimo te glasove, kojih nije malo, stvorićemo bolju poziciju u novoj administraciji - naveo je Dačić i istakao da u Americi živi 650.000 Srba.

Izvor: Alo.rs
Foto: Twitter/InSerbia News

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar