2°C

Beograd

Vučić:Oznaku tajnosti skinuo sam zarad istine i pravde!

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić kaže da je odluku o skidanju oznake tajnosti sa poverljivih dokumenata o njegovom prisluškivanju doneo u skladu sa zakonom i kako bi javnost saznala istinu o tome kako ga je bivša vlast prisluškivala.

Dodaje da je opozicija sada nervozna, jer se neki plaše sa čega bi još mogao da skine oznaku državna tajna ili poverljivo.

- Ne treba da brinu, ovo sam skidao zbog sebe, da pokažem ko su bili stvarni tirani i diktatori, oni koji su mislili da mogu da kontrolišu živote svojih političkih protivnika i koji mogu da rade šta hoće - rekao je Vučić novinarima nakon obilaska radova na izgradnji vijadukta "Čortanovci".

- Skinuo sam oznaku tajnosti u skladu sa zakonom zbog istine, zbog toga što ljudi u Srbiji treba da znaju istinu i saznali su istinu. Rukovodio sam se istinom, pravdom, pravom i u skladu sa tim sam doneo odluku. Donosiću je i ubuduće, ukoliko za to bude bilo potrebe - naglasio je.

On je dodao da se na taj korak odlučio jer svaki dan sluša o tome kako "neko svoj nerad, nesposobnost i lenjost pravda tobožnjim napadima vlasti na opoziciju", kako govore o diktaturi, autokratiji i autoritarnom režimu, kao i da ga optužuju da on nekog prisluškuje.

- Smatram da je interes javnosti da vidi šta je istina. Sedam godina te podatke nisam iznosio u javnost i sedam godina nisam skidao oznaku poverljivo i oznaku državna tajna - naveo je predsednik.

Tanjug
Foto: Arhiva

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar