11°C

Beograd

Vučić: Razgovaraćemo sa Crnom Gorom o pruzi BGD-Bar!

Predsednik Srbije Aleksandar Vučcić najavio je danas da će razgovarati sa Crnom Gorom oko planova za modernizaciju pruge Beograd-Bar, kako bi crnogorska strana odradila svoj deo posla na tom projektu, a da će naša država videti kako da se iz novog investicionog plana od 10 milijardi evra izdvoji novac i za te radove.

Predsednik je, upitan kakvi su planovi za prugu Beograd - Bar, rekao da Rusi rade projekat Valjevo - Vrbica, dužine 210 kilometara, da je rađena rekonstrukcija pruge Resnik - Valjevo, a kad se to završi za sedam, osam ili deset meseci, onda će se videti kako će se pronaći novac u okviru velikog investicionog plana od 10 milijaridi evra, da se te železničke trase spoje sa Crnom Gorom.

- To je za nas istovremeno razvojni projekat, naročito za Užice i južni deo Zlatiborskog okruga, naravno i za Kosjerić između Valjeva i Užica, za ceo taj kraj zapadne Srbije u koji, inače, moramo da uložimo više novca - rekao je predsednik.

Taj projekat je veoma važan i brzo će se krenuti u njegovu realizaciju, najavio je Vučić kao što će se takođe, kaže, brzo krenuti u izvođenje projekta na železničkim deonicama Beograd-Niš, Niš-Preševo.

- Sad radimo Niš-Dimitrovgrad, to je 263 miliona evra, a onda ćemo da radimo Beograd-Niš, Niš-Preševo. Sve polako ide, kao za puteve, i onda dođe ođedanput da se sve otvara. Tako ćemo i sa pruggama - rekao je Vučić.

Pruge i železnice su bile gotovo ukinute u Srbiji ali sada, kaže, situacija je bolja pa će se i od Beograda do Bara železnicom stizati za šest i po sati, a ne kao što je to slučaj danas da put traje 14-15 sati.

Svi ovi radovi govore, zaključio je Vučić, da je reč o ubrzanom razvoju Srbije.

Kurir
Foto: Arhiva

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar