2°C

Beograd

CENTRALNA FIGURA MASOVNIH NEREDA U HONG KONGU JE SRBIN: Vođa protesta protiv Kine prošle obuku kod američkog CIA profesora!

Hong Kong je poslednjih nedelja centar masovnih nereda. Početak nevolja je iniciralo bacanje kineske zastave, blokiranje i uništavanje metroa, a sve je, po običaju, organizovala CIA, preko svog paravana, nevladnine organizacije CANVAS Srđe Popovića, pišu kineski mediji.

Da podsetimo, CANVAS je puno ime "nenasilne" akcije i strateškog centra za obuku koji se nalazi u Srbiji i koji ima za cilj ima da obuči lokalnu opoziciju kako da se ponaša na demonstracijama i koristi "nenasilna sredstva" u demokratskoj borbi.

CANVAS je, pišu kineski mediji, nominalna institucija za obuku srpske opozicije, ali prava naređenja stižu iz Amerike.

Naime, još 2013. godine Vikiliks je otkrio e-mail koji otkriva da je nevladina organizacija CANVAS dobijala novac od CIA!

Srđa Popović, osnivač ove organizacije imao je ključnu ulogu u većini "obojenih revolucija" CIA nakon svrgavanja Slobodana Miloševića 2000. (prema poslednjem proračunu, najmanje u 50).

Profesionalni smenjivač režima Srđa Popović je, na primer, 8. septembra 2017. stigao u Budimpeštu i pridružio se antiorbanovskim opozicionim grupama ispred mađarskog parlamenta. Jasno je da Popović nije bio u gradu da promoviše svoju knjigu o nenasilnim smenama režima, već da pomogne antiorbanovskim partijama pred mađarske izbore zakazane za proleće 2018. Mnogi Mađari u Popovićevom pojavljivanju u Budimpešti videli su dugu ruku rođenog Mađara i finansijera svrgavanja režima Džordža Soroša.

Izvor: Alo
Foto: bbc.com/Printscreen

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar