Izvor:
21.10.2016 u 19:19
0

ŠTA BI ŠAPIĆ DAO DA JE NA NJEGOVOM MESTU: Ministar odbrane se sastao sa visokim zvaničnikom NamIbije!

Ministar odbrane Zoran Ðorđević razgovarao je danas sa potpredsednicom vlade i ministarkom spoljnih poslova Namibije Netumbom Nandi – Ndaitvom o mogućnostima za unapređenje saradnje u oblasti odbrane dve zemlje, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Ðorđević je zahvalio potpredsednici Nandi Ndaitvi na principijelnoj podršci Namibije u odbrani principa međunarodnog prava i čvrstom stavu kada je reč o očuvanju teritorijalnog integriteta i suvereniteta Srbije i upoznao je sa aktuelnim aktivnostima Ministarstva odrbane.

Kako je saopšteno, Ðorđević i Nandi Ndaitva saglasili su se da dosadašnja saradnja nije bila na potrebnom nivou i izrazili spremnost za preduzimanje mera kako bi u narednom periodu došlo do njenog intenziviranja i unapređenja.

Prijateljski odnosi dve zemlje svakako su podsticaj ka toj nameri, složili su se sagovornici, a kao težišne oblasti saradnje u narednom periodu izdvojene su vojnomedicinska i vojnoekonomska saradnja, kao i vojno obrazovanje i obuka.

Ministar Ðorđević rekao je da se nada da će doći do proširenja i na oblasti održavanja i remonta sredstava, projektovanja i izgradnje objekata i infrastrukture.

– Nudimo transfer tehnologije, projekte vojnog inženjeringa, izgradnju vojnih remontnih zavoda, školovanje kadrova raznih profila – rekao je ministar.

Ðorđević je izrazio spremnost i za realizaciju specijalističke obuke voda inžinjerije, školovanje kadeta na osnovnim akademskim studijama (artiljerija i inžinjerija), u skladu sa iskazanim interesovanjem komandanta Kopnene vojske Namibije general-majora Tomasa Hamunijela, koji je posetio Srbiju tokom aprila ove godine.

Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter