BRANKO RADUN ZA PORTAL HAPPY TELEVIZIJE: Takse su Haradinajevo zaveštanje, neko ko bi povukao takse imao bi OVE posledice!

 

Gost Happy portala je bio politički analitičar Branko Radun, naime, on je gostujući na našem portalu poručio da politička situacija na Kosovu i Metohiji ne može da se razreši bez izbora. 

Juče su zemlje Kvinte uputile poziv Beogradu i Prištini da nastave dijalog. Zbog čega je ovaj poziv upućen i Beogradu i Prištini?

- Međunarodna zajednica uvek pravi neke veštačke paralele, nikada ne može odgovornost da snosi Priština jer je uvek do sada ona bila privilegovana. Kada god se desi neki incident od strane Prištine, uvek su opomene ili saveti išli na obe strane. Zemlje Kvinte uvek imaju blagonaklnon stav prema Albancima, iako se to polako menja, čak, ovo je možda i pozitivan pomak ako gledamo na period od pre deset godina. - objasnio je Radun.

Za 22. avgust je zakazana sednica skupštine Kosova na kojoj bi mogli biti raspisani vanredni izbori. Šta bi moglo da se desi ukoliko izbori ne budu raspisani?

- Mislim da oni ne mogu da reše političku situaciju bez izbora, tako da, ako se nekome žuri u Međunarodnoj zajdnici, onda bi mogli nekako da premoste te izbore i naprave novu koaliciju, ali ne vidim da ima neke političke volje za to, jer onda opet političke poene dobija Haradinaj.

Iako Haradinaj više nije na funkciji, takse su i dalje na snazi, kako to objašnjavate?

- Takse su Haradinajevo zaveštanje, neko ko bi povukao te takse popustio bi Srbiji i izgubio rejting. Bez te nove Vlade ja ne verujem da će takse biti ukinute.- zaključuje Radun u intervjuu za Hepi portal.

Intervju u celosti možete pogledati u videu ispod:

 

 

Happytv.rs
Foto: Arhiva

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost

HappyTV

Sreda
04:30  Rano jutro
06:45  Dobro jutro Srbijo
11:30  Kviz: Naslovna strana
11:55  Vesti
12:05  Provodadžija
12:55  Vesti
13:05  Provodadžija
13:55  Vesti
14:05  Serija: Suze moje sestre (R)
15:15  Posle ručka
17:30  Telemaster
18:10  Serija: Suze moje sestre
19:00  Čađava mehana
21:20  Provodadžija
22:20  Sudbine
23:20  Novajlije reality