Izvor:
22.10.2016 u 02:01
0

PROMENE U DSS: Sanda Rašković Ivić izbačena iz partije!

Bivša predsednica Demokratske stranke Srbije Sanda Rašković Ivić od sinoć više nije ni formalni član te stranke!

Predsedništvo DSS isključilo je svoju dugogodišnju funkcionerku i narodnog poslanika iz svojih redova pošto je odbila da primeni odluku rukovodstva da izbaci Đorđa Vukadinovića iz stranačkog poslaničkog kluba.

Ona je odluku Predsedništva za "Novosti" ironično prokomentarisala:

Evo, nadam se sada da je DSS mojim isključenjem rešio sve svoje probleme i da se ovom odlukom vraćaju na staze političkog uspeha. Jer, jednim "demokratskim" udarcem uspeli su ne samo da izbace iz stranke bivšu predsednicu koja ih je vratila u Narodnu skupštinu već i da ugase sopstveni poslanički klub. To je zaista veliki uspeh.

Raskol između Rašković Ivićeve i rukovodstva stranke najpre se otvorio pošto se ona suprotstavila lokalnim koalicijama DSS sa SNS.

Po dolasku Miloša Jovanovića za potpredsednika stranke, ti savezi su potvrđeni na Predsedništvu i Glavnom odboru, a raskol između vrha DSS i Sande Rašković Ivić se produbio.

Čelnici DSS smatraju da savezi sa SNS u pojedinim opštinama nisu ključ sukoba, već je problem namera Rašković Ivićeveve da pristane na zajedničkog predsedničkog kandidata sa svim opozicionim strankama pa i prozapadnim – DS, SDS, Dosta je bilo, LDP…

Za čelnike DSS, ta stranka mora da održava istu distancu u odnosu na naprednjake i "evrounijatsku" opoziciju.

Slaviša Ristić, poslanik DSS sa Kosova i Metohije koji je takođe odbio da podrži smenu Vukadinovića iz poslaničkog kluba, nije sinoć isključen iz članstva stranke iako se i to očekivalo.

Novosti.rs
Foto: Vaseljenska.com

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter