13°C

Beograd

ĐURIĆ SE SASTAO SA ČEN: Neograničene mogućnosti saradnje!

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Ðurić sastao se danas sa ambasadorkom Kine u Srbiji Čen Bo i informisao je o političkoj i bezbednosnoj situaciji na Kosovu i Metohiji i izgledima za nastavak dijaloga Beograda i Prištine.

Ðurić je i ovom prilikom zahvalio ambasadorki zbog dosledne podrške Kine teritorijalnom integritetu i suverenitetu Srbije, kao i zbog otvorenog prijateljstva koje se ogleda u sve intenzivnijoj saradnji u oblastima privrede i ekonomije, saopštila je Kancelarija za KiM.

- Srbija i Kina, zbog čvrstih veza kontinuirano građenih u prošlosti, ali i zahvaljujući iskrenom prijateljstvu predsednika Aleksandra Vučića i Si Ðinpinga, pred sobom imaju neograničene perspektive za produbljivanje bilateralne saradnje, kako na polju ekonomije, tako i u međunarodnim odnosima - istakao je Ðurić.

Srbija i Kina će, prema Ðurićevim rečima, i u budućnosti nastaviti da budu saveznici u borbi za poštovanje međunarodnog prava i principa suverenosti država, i složno raditi na izgradnji sveta u kojem će miroljubiva saradnja u uvažavanje razlika biti geopolitički standard.

Srbija će, kako je naglasio, nastaviti da bude iskren partner Kine u realizaciji inicijative „Pojas i put“ i most za ekononomsku i kulturnu razmenu između Istoka i Zapada, jer Kina svakako ima mnogo toga da ponudi Evropi.

Ðurić je sagovornicu informisao i o položaju srpskog naroda na Kosovu u pokrajini, koji je je, kako je istakao, izložen sve većim pritiscima i žrtva je radikalizacije na albanskoj političkoj sceni, koja će biti sve veća kako se bude zahuktavao proces stvaranja nove vladajuće većine u Prištini.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar