ĐURIĆ SE SASTAO SA ČEN: Neograničene mogućnosti saradnje!

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Ðurić sastao se danas sa ambasadorkom Kine u Srbiji Čen Bo i informisao je o političkoj i bezbednosnoj situaciji na Kosovu i Metohiji i izgledima za nastavak dijaloga Beograda i Prištine.

Ðurić je i ovom prilikom zahvalio ambasadorki zbog dosledne podrške Kine teritorijalnom integritetu i suverenitetu Srbije, kao i zbog otvorenog prijateljstva koje se ogleda u sve intenzivnijoj saradnji u oblastima privrede i ekonomije, saopštila je Kancelarija za KiM.

- Srbija i Kina, zbog čvrstih veza kontinuirano građenih u prošlosti, ali i zahvaljujući iskrenom prijateljstvu predsednika Aleksandra Vučića i Si Ðinpinga, pred sobom imaju neograničene perspektive za produbljivanje bilateralne saradnje, kako na polju ekonomije, tako i u međunarodnim odnosima - istakao je Ðurić. 

Srbija i Kina će, prema Ðurićevim rečima, i u budućnosti nastaviti da budu saveznici u borbi za poštovanje međunarodnog prava i principa suverenosti država, i složno raditi na izgradnji sveta u kojem će miroljubiva saradnja u uvažavanje razlika biti geopolitički standard. 

Srbija će, kako je naglasio, nastaviti da bude iskren partner Kine u realizaciji inicijative „Pojas i put“ i most za ekononomsku i kulturnu razmenu između Istoka i Zapada, jer Kina svakako ima mnogo toga da ponudi Evropi. 

Ðurić je sagovornicu informisao i o položaju srpskog naroda na Kosovu u pokrajini, koji je je, kako je istakao, izložen sve većim pritiscima i žrtva je radikalizacije na albanskoj političkoj sceni, koja će biti sve veća kako se bude zahuktavao proces stvaranja nove vladajuće većine u Prištini.

 

 

 

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

 

 

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost

HappyTV

Ponedeljak
04:30  Rano jutro
06:45  Dobro jutro Srbijo
11:30  Kviz: Naslovna strana
11:55  Vesti
12:05  Provodadžija
12:55  Vesti
13:05  Provodadžija
13:55  Vesti
14:05  Serija: Suze moje sestre (R)
15:15  Posle ručka
17:30  Telemaster
18:10  Serija: Suze moje sestre
19:00  Upoznajte Parove
19:55  Bingo
20:30  Upoznajte Parove
21:00  Ćirilica 
23:20  Novajlije - Live
02:30  Posle ručka