SRBIJA REHABILITUJE PRUGE: Uskoro u viz na relaciji Beograd-Novi Sad! (FOTO)

 

Srbija je rehabilitovala 500 kilometara pruga i prosečna brzina vozova će za dve i po godine biti između 100 i 110 kilometara na sat, izjavila je danas potpredsednice vlade i ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović.

Takođe, građani će od novembra 2021. moći da koriste brzi voz na pruzi Beograd - Novi Sad, na kojoj će brzina voza biti 200 km na sat.

- Ta deonica će biti kompletno gotova. Srbija nikad nije imala brzu prugu. Železnica mora da izgleda potpuno drugačije. Postoji nekoliko linija koje su sređene, ali to nije još uvek dovoljno. Resnik - Valjevo deonicu smo završili. Za 2,5 god ćemo moći da idemo brže, prosečna brzina će biti od 100 do 110 km na sat - rekla je Mihajlović gostujući na Tv Hepi.

Istakla je da Srbija nije ista i da se razvija, podsećajući da je u prethodne četiri godine u našoj zemlji izgrađeno oko 300 kilometara autoputeva, te da je sve to urađeno velikim i napornim radom, saopštilo je ministarstvo.

Navela je da bi svi trebalo da budemo srećni zbog svakog izgrađenog kilometra autoputa, jer će ga koristiti svi građani Srbije.

- Sve to govori o napretku. Napredak se gleda po broju puteva. Autoput se pravi zbog građana. Mi objašnjavamo zašto gradimo autoput. To radimo zbog svih nas, a ne zbog političke partije - kazala je ona.

Kako je rekla, kada se radi infrastruktura odnosno put, radi u odnosu na potrebe regiona ili zemlje.

- Svaki autoput je nailazio na kritike. Da li je to emotivna frustracija tih ljudi, ja ne znam. Put kada se planira, on se planira sa potrebama zemlje. Srbija je mala zemlja. Naša povezanost sa regionom napreduje zbog toga, a sa njima nismo bili povezani sa njima do 2014, 2015 . Sa 300 km koje smo odradili, vratili smo zainteresovanost investitora da ovde ulažu.

Mihajlović navodi da je svaki put isplativ i da je otvaranje autoputa događaj važan za celu zemlju. 

- Svađanje sa autoputem je mnogo glupo. ''Miloš Veliki'' povezuje Srbiju, povezuje naše ljude. Otvaranjem ovog autoputa činimo mnogo i za bezbednost. Put je bolji život - kaže Mihajlović.

 

 

 

 

Izvor: Kurir
Foto: Twitter/Energy Observer

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost

HappyTV

Četvrtak
04:30  Rano jutro  
06.45  Dobro jutro Srbijo  
11:30  Parovi - Jutarnja kafica  
11:55  Vesti  
12:05  Parovi - Jutarnja kafica  
12:55  Vesti  
13:05  Parovi - Jutarnja kafica  
13:55  Vesti  
14:05  Serija: Kazna  
15:15  Posle ručka  
17:30  Telemaster  
18:10  Serija: Kazna  
19:00  Upoznajte Parove  
21:00  Srbija na dlanu  
22:00  Parovi žurka  
02:30  Parovi - Noćobdije  
04:30  Rano jutro