Izvor:
23.08.2019 u 12:49
0

STANKOVIĆ OCENIO: Poziv Prištine u Helsinki provokacija! (VIDEO)

Politički analitičar Dejan Vuk Stanković, bio je specijalni gost portala Hepi televizije, te je on tom prilikom progovorio o mnogim gorućim temama koje zanimaju građane.

Da li je sastanak predsednika Srbije Aleksandra Vučića i Majka Pompeo uticao da Vašington promeni pristup u rešavanju kosovskog pitanja?

– Sastanak je dokaz d aSrb postaje partner razgovora, što do nedavno nije bio slučaj. Pod uticajem različitih okolinosti, Amerikanci vide da ipak treba čuti glas Srbije. Jedna vrsta novih okolnosti je Vučićeva poseta Amerika. Srbija postaje neko sa kim SAD razgovora. Biće to dug i naporan put,

Šefica Evropske diplomatije Federika Mogerini pozvala je Prištinu da učestvuje na skupu u Helsnikiju na kom su pozvane zemlje kandidati za članstvo u EU. Kako to komentarišete, šta je pravi razlog da Priština bude pozvana?

Pre svega želja glavnih evropskih zemalja koje su priznale nezavisnot Kosova da tu legitimnost priznanja Kosova prenesu na spoljnopolitički nivo gde će Kosovo tretirati jednako kao i sve druge suverene zemlje. koje psotoje u ovom delu Evrope. Dakle, radi se o jednoj simboličkoj i realnoj poruci da je Priština jednaka kao i Beograd, kao i Skoplje, Sarajevo. To je jedna vrsta provokacije jer nit je Kosovo međunarodna priznata država na način na koji su to druge zemlje u regionu, nit je Kosovo posvećeno regionalnoj stabilnosti i traženju mirnovnim rešenjima jer samo zahvaljujući volji albanskih politčara polako ali sig je bio urušen Briselski dijalog, i to je nezaslužen poziv koji ima jedino isključivo političku pozadinu.

Detaljnije možete čuti u snimku ispod teksta:

Happytv.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter