Izvor:
23.08.2019 u 14:11
0

SUSRET NA ANDRIĆWVOM VENCU: Vučić sutra sa profesorom Radenovićem!

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primiće u subotu profesora Stojana Radenovića u zgradi Generalnog sekretarijata predsednika Republike na Andrićevom vencu.

Prof. Radenović je jedan od najcitiranijih matematičara sveta i ranije je naučne radove potpisivao za Univerzitet u Beogradu, ali ga je u međuvremenu angažovao Univerzitet kralja Sauda u Saudijskoj Arabiji da za njih potpisuje naučne radove.

Kako UB više nema u svojim redovima najcitiranije istraživače to je dovelo ove godine do pada na Šangajskoj listi za 100 mesta.

Predsednik Srbije nedavno je rekao da će dati sve od sebe da se prof. Radenović vrati na Univerzitet u Beogradu.

– To je čovek kojeg je Tomislav Nikolić svojevremeno odlikovao na ponos naše države, a ja ću dati sve od sebe da za godinu dana, kada isteknu svi ti ugovori da ga vratim i da potpisuje sve svoje naučne radove za Srbiju – naveo je ranije Vučić.

Univerzitet u Beogradu pao je na ovogodišnjoj Šangajskoj listi, jer u svojim redovima nema više nijednog istraživača koji se nalaze na svetskoj listi najcitiranijih.

Prof. Radenović, inače penzioner, naučne radove piše u podrumskim prostorijama zgrade u kojoj stanuje na Vračaru.

Zahvaljujući njemu, ali i prof. Zoranu Kadelburgu, Univerzitet u Beogradu našao se među 300 najboljih u svetu 2017. godine.

B92
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter