Izvor:
08.09.2019 u 13:47
0

NEMA ODLAGANJA BREGZITA: Britanci moraju da znaju šta žele!

Šef francuske diplomatije Žan-Iv Le Drian isključio je danas svako produženje datuma Bregzita pod sadašnjim okolnostima.

– Nećemo prolaziti kroz ovo svaka tri meseca – rekao je Le Drian za francuske medije.

On je rekao da Britanci kažu da žele da predlože druga rešenja, alternativne aranžmane da osiguraju izlazak, ali da EU nije videla te aranžmane i da je prema tome pod takvim okolnostima odgovor za produženje "Ne".

Britanski parlament je ove nedelje usvojio predlog zakona kojim se obavezuje premijer Boris Džonson da za tri meseca odloži datum izlaska Britanije iz Unije, predviđen 31. oktobra, ako ne postigne sporazum o razlazu sa EU do 19. oktobra, odnosno neposredno posle narednog sastanka Evropskog saveta.

– Neka Britanci počnu da vladaju svojom situacijom… treba da nam kažu šta žele. Nek nam oni pokažu put – rekao je francuski ministar spoljnih poslova.

On je rekao da postoji svojevrstan legitiman sukob između naroda koji je preko referenduma rekao da želi da izađe iz EU i parlamenta, koji je takođe proizašao iz naroda, koji ne zna kako da izađe.

– Za sada ne znamo šta oni hoće da urade zato što nema većine za bilo koju od opcija. Danas postoji ćorsokak koji takođe nosi rizike za Veliku Britaniju zato što Škotska pominje mogućnost nezavisnosti – rekao je on.

Izvor: B92
Foto: Pixabay

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Pročitaj još iz rubrike

Unesite pojam i stisnite enter