Izvor:
08.09.2019 u 20:15
0

MAKRON SE IZVINIO ALBANIJI: Greškom, himna Andore odjekivala Parizom!

Francuski predsednik Emanuel Makron izvinio se danas albanskom premijeru Ediju Rami zbog incidenta kada je u subotu u Parizu pre fudbalskog meča za kvalifikacije za Evropsko prvenstvo između Francuske i Albanije greškom intonirana himna Andore umesto himna Albanije.

Rama je saopštio da mu je Makron poslao poruku u kojoj izražava iskreno žaljenje zbog "skandaloznog gafa Francuske fudbalske federacije".

Kako je prenela albanska agencija, Rama je rekao da Makron učinjeni gaf smatra "neprihvatljivom greškom", kao i da je pohvalio uzdržanu reakciju albanskih fudbalera.

Fudbaleri Albanije doživeli su u subotu neprijatnost kada im je puštena pogrešna himna pre početka meča sa Francuskom u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo na "Stadionu Francuske" u Parizu.

Igrači su izgledali zbunjeno kada su shvatili da je to bila pogrešna himna, i to Andore, kako se navodi na veb stranici Uefe, dok se na snimcima kamera vide ljuti albanski navijači kako prave uvredljive gestove u znak protesta zbog greške, prenosi AP

Francuski trener Didije Dešamp razgovarao je sa albanskim kolegom Edoardom Rejom dok je sudija čekao pravu himnu, pa je utakmica kasnila skoro 10 minuta.

Zatim, kada je trebalo da se pusti prava himna, dogodio se još jedan neprijatni incident, jer se najavljivač na stadionu izvinio "jermenskim navijačima" i pozvao domaće navijače da poštuju "jermensku državnu himnu" pre nego što je shvatio svoju grešku i ispravio se.

Inače sledeči protivnik Francuske je Andora, s kojom će igrati kod kuće u utorak.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Pročitaj još iz rubrike

Unesite pojam i stisnite enter