Izvor:
09.09.2019 u 13:25
0

ZORANA MIHAJLOVIĆ NAJAVILA: U petak će biti svečano otvoren sekretarijat!

Potpredsednica vlade i ministarka građevine Zorana Mihajlović najavila je da će, tokom posete evropske komesarke za transport Violete Bulc, u četvrtak biti potpisan finansijski ugovor sa EIB za izgradnju autoputa Niš-Merdare-Priština vredan 100 miliona evra, kao i da će u petak u "Beograđaki" biti svečano otvoren sekretarijat Transportne zajednice Jugoistočne Evrope.

Potpisujemo ugovor za izgradnji odnosno finansijski ugovor sa EIB od 100 miliona evra, kao i ugovor o investicionom grantu u vrednosti od 40,6 miliona evra za prvu deonicu Niš-Pločnik u dužini od 34 kilometra – rekla je Mihajlović.

Dodala je da se početak radova očekuje sledeće godine.

Mihajlović je napomenula da se u prethodne tri godine radilo na izradi projektno – tehničke dokumentacije za gradnju tog autoputa.

Kada je reč o sedištu Transportne zajednice, Mihajlović kaže da za Srbiju puno znači to što će se u Beogradu nalaziti sedište Transportne zajednice.

Tako ćemo moći da pričamo o velikim koridorima, zatim da utičemo i zajednički radimo na usklađivanju sa propsima EU, ali i da učestvujemo u donošenju odluka o osnovnim železničkim i putnim mrežama – rekla je Mihajlović.

Izvor: Tanjug
Foto: Facebook/Зорана Михајловић

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Pročitaj još iz rubrike

Unesite pojam i stisnite enter