Izvor:
09.09.2019 u 16:14
0

ITALIJI JE MESTO UZ EU: Nova koaliciona vlada će preuzeti vodeću ulogu!

Italijanski premijer Ðuzepe Konte poručio je danas da je njegovoj zemlji mesto u srcu Evropske unije, a ne da bude izolovana.

Konte je to rekao u obraćanju parlamentu koji će kasnije glasati o poverenju koalicionoj vladi Pokreta pet zvezda i Demokratske stranke.

On je kazao da će nova koaliciona vlada i dalje imati dobre odnose sa Briselom i preuzeti vodeću ulogu u okviru EU.

Kako prenose italijanski mediji, Konteov govor su uzivcima prekidali poslanici krajnje desničarske Lige Matea Salvinija, koja je sada u opoziciji.

Dok se Konte obraćao parlamentu, ispred zgrade su Salvini i predsednica krajnje desničarske partije "Braća Italije", Ðorđa Meloni, predvodili protestni miting protiv nove koalicione vlade.

Očekuje se da će vlada preživeti glasanje u oba doma parlamenta, ali tesno u Senatu, kao i da će nova italijanska vlada imati manje konfrontacioni pristup prema EU i blaži stav o migracijama, pošto je vlast napustila Liga.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Pročitaj još iz rubrike

Unesite pojam i stisnite enter