Izvor:
10.09.2019 u 10:23
0

TAČI: Uskoro ćemo imenovati počasnog konzula u Osaki

Kosovski predsednik Hašim Tači razgovarao je tokom prvog dana posete Japanu, u Osaki i Kjotu, s predstavnicima japanskih privrednih komora i članovima japanskog parlamenta i najavio da će Kosovo uskoro imenovati počasnog konzula u Osaki, piše Telegrafi.

Tači je s predstavnicima privrednih komora i članovima japanskog parlamenta razgovarao o planovima vezanim za ekonomsku saradnju i trgovinsku razmenu.

Kosovo je, kaže, zainteresovano da izvozi svoje proizvode u Japan.

– Uskoro ćemo imenovati počasnog konzula u Osaki, što će biti most između naših država, naroda i preduzeća – najavio je Tači.

On je, kako se navodi, ocenio da je poslovanje na Kosovu najkonkurentnije u regionu i naveo da se ono nalazi na 40. mestu rang liste Svetske banke po poslovanju.

"Kosovo lako može postati centar japanskih preduzeća i investicija usmerenih na evropsko tržište, jer imamo nesmetan pristup najvećem svetskom i EU tržištu", rekao je Tači, prenosi Telegrafi.

S druge strane, domaćini sastanka, japanski poslanici Lasuhide Nakaijama, Naomi Tokašiki i predsednik Privredne komore Osaka Cutomu Mijagi, izrazili su zadovoljstvo nivoom ekonomske saradnje Japana i Kosova.

Na sastanku je, navodi se, potvrđeno učešće Kosova na najvećem sajmu privrede na svetu "Osaka Expo 2025".

Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Pročitaj još iz rubrike

Unesite pojam i stisnite enter